Marlon Brando had de kans om zijn allerbeste rol een tweede keer te spelen, maar zag er om deze reden helemaal niks in

Marlon Brando had de kans om zijn allerbeste rol een tweede keer te spelen, maar zag er om deze reden helemaal niks in

Brando had de kans om zijn meest legendarische rol opnieuw te spelen, maar wees dit af.

Marlon Brando is een van de meest legendarische acteurs aller tijden. Deze status heeft hij natuurlijk te danken aan zijn acteerwerk in films als Apocalypse Now, On the Waterfront en nog veel meer. Dé rol die men over het algemeen zou aanwijzen als zijn beste, is ongetwijfeld die van Don Vito Corleone in The Godfather.

Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat Marlon Brando overleed. Daarom blikken we terug op een bijzonder verhaal over zijn geplande cameo in The Godfather Part II.

Corleone
Brando speelde op briljante wijze de rol van Don Vito Corleone, het hoofd van een beruchte maffiafamilie, in de eerste Godfather-film. Vito besluit dat het tijd is om zijn imperium over te dragen aan zijn zoon Michael, een keuze die zware gevolgen heeft.

Het tweede deel toont zowel Michael de de rol van zijn vader overneemt, als de jonge jaren van Vito in de jaren twintig. De jonge Vito wordt natuurlijk gespeeld door Robert DeNiro, maar Brando zou oorspronkelijk ook terugkeren.

Flashback
Tegen het einde van The Godfather Part II is er een flashbackscène met een cameo van James Caan als Sonny, Michaels broer die in de eerste film werd vermoord.


Deze scène speelt zich af tijdens een verjaardag van Vito, maar het personage blijft buiten beeld terwijl Sonny en Tom (Robert Duvall) ruzie maken over Michaels beslissing om zich bij de mariniers aan te sluiten.

Vito geschrapt
Regisseur Francis Ford Coppola wilde dat ook Brando terug zou keren als Vito in deze flashback, maar de acteur had daar geen interesse in. The Daily Mail publiceerde in 2019 een brief van Coppola aan Brando hierover: "Marlon, I respect you enormously; and if you told me that you did not want to do it... I would accept that, and never mention it again."


Brando wilde naar verluidt niet terugkeren omdat hij niet tevreden was met de beslissing van Paramount om hem een screentest te laten maken voor de eerste film. Aangezien de acteur niet de makkelijkste was om mee te werken, klinkt dit vrij plausibel.

NieuwsFilm

meest populair