Het duurt niet lang voordat 'Ready Player One' werkelijkheid wordt na nieuwe Metaverse-deal

Het duurt niet lang voordat 'Ready Player One' werkelijkheid wordt na nieuwe Metaverse-deal

Zit straks de hele wereld met een VR-bril te spelen in een gigantische virtuele wereld?

Ready Player One kan wel eens sneller realiteit worden dan je denkt. Eerder deze week hebben AI- en metaverse-bedrijf Futureverse en Player One-bedenker Ernest Cline en producent Dan Farah namelijk aangekondigd dat er wordt gewerkt aan Readyverse Studios.

Volgens Futureverse moet Readyverse Studios de eerste studio van zijn soort worden en een definitieve bestemming worden voor fans om hun favoriete verhalen in het metaversum te kunnen beleven.

Veel verses
Daarnaast geeft Futureverse aan dat Readyverse Studios zal samenwerken met Warner Bros. Discovery om de Ready Player One-franchise naar de metaverse te brengen.

Ook zou de studio nu al de exclusieve 'web3'-rechten hebben van alle toekomstige projecten van Cline. De Readyverse, een interactief platform voor verbonden digitale ervaringen moet in 2024 al live gaan.

De toekomst voorspeld?
Auteur Cline zei zelf het volgende over de razendsnelle ontwikkelingen die centraal staan in zijn boeken:



"De toekomst is er sneller dan ik ooit had kunnen denken, Met Readyverse Studios hebben we de kans om de revolutionaire technologie van Futureverse in te zetten om het metaverse echt tot leven te brengen."

Deel 2 ook een film?
Ready Player One is een scifi-boek van Cline dat in 2011 verscheen. Het speelt zich af in 2045 en laat zien hoe Wade Watts deelneemt aan een wereldwijd virtual reality-spel om een voorwerp te vinden waarmee hij het fortuin van de bedenker erft.



Steven Spielberg verfilmde het boek in 2018 met veel succes. De film bracht namelijk bijna 600 miljoen dollar op. Daarna verscheen er nog een vervolg in de vorm van een boek in 2020: Ready Player Two.

NieuwsFilm

meest populair