Netflix-kijkers diep onder de indruk van nieuwe waargebeurde film: "Beste Netflix-film ooit"

Netflix-kijkers diep onder de indruk van nieuwe waargebeurde film: "Beste Netflix-film ooit"

'Society of the Snow' vertelt het waargebeurde verhaal van de vliegtuigcrash in het Andesgebergte in 1972.

Netflix-kijkers zijn diep onder de indruk van de nieuwe film Society of the Snow. Deze vertelt het waargebeurde verhaal van de tragische crash van vlucht 571 in het Andesgebergte in 1972. Een deel van de passagiers overleeft het ongeval en moet uiteindelijk maanden zien te overleven in de sneeuw.

Society of the Snow is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Pablo Vierci. De regie is in handen van J.A. Bayona. Eerder maakte hij onder meer de rampenfilm The Impossible (2012) over het tsunami van 26 december 2004.

Aangrijpende film
Het eindresultaat is een heftige, aangrijpende film die technisch zeer sterk in elkaar zit. Nadat Society of the Snow eerder al werd overladen met positieve recensies, zijn nu de reacties van kijkers binnen.

Ook Netflix-abonnees zijn zeer te spreken over dit 'horrordrama'. Op social media regent het lovende woorden voor Bayona's prent. "Dit is de beste film die Netflix ooit heeft uitgebracht", stelt iemand zelfs.

Andere reacties
"De makers hebben ongekend veel aandacht voor details: van de plek van de crash tot de kleding... alles klopt gewoon. Het is net alsof ze de echte gebeurtenis hebben gefilmd", reageert een ander.


Iemand op Reddit schrijft: "Dit is de meest realistische vliegtuigcrash die ik ooit in een film heb gezien". Een andere kijker samengevat: "Een oprecht, buitengewoon en accuraat verslag van een tragisch ongeluk".

Beter dan eerdere verfilming
Het is niet de eerste keer dat er een film is gemaakt over het Andesongeluk. Zo verscheen eerder Alive in 1993. Deze prent werd destijds ook prima ontvangen.


Een kijker die beide films heeft gezien, heeft het volgende te zeggen: "Ik ben een groot fan van die film [Alive] en dacht van tevoren niet dat deze nieuwe hem zou overtreffen. Ik had het goed mis".

NieuwsFilm

meest populair