Linda Hamilton weigerde om deze opvallende reden terug te keren in 'Terminator 3'

Linda Hamilton weigerde om deze opvallende reden terug te keren in 'Terminator 3'

We kregen Linda Hamilton pas 28 jaar later terug te zien als de legendarische Sarah Connor in 'Terminator: Dark Fate'.

Linda Hamilton speelde de heldin Sarah Connor in de originele The Terminator uit 1984 en de vervolgfilm uit 1991, Terminator 2: Judgment Day. Hoewel Arnold Schwarzenegger's cyborg veel aandacht kreeg in de franchise, is Connor de heroïsche protagonist die de dag redt en het verhaal stuurt. Maar in Terminator 3 is Hamilton niet meer te zien.

Het oorspronkelijke plan voor Terminator 3: Rise of the Machines was om de sleutelfiguren uit de eerste twee films terug te laten keren voor het derde deel. Maar regisseur James Cameron verliet het project en Jonathan Mostow nam het over achter de camera.

John Connor
Hamilton en Cameron waren een tijdje samen en waren zelfs getrouwd, maar ze waren alweer gescheiden tegen de tijd dat Terminator 3 vorm kreeg. Hamilton geloofde echter niet dat de film een succes zou worden zonder zijn visionaire maker. De actrice vond ook het scenario van de derde film niet leuk. Ze vond dat de eerste twee films haar personage recht hadden gedaan en dat Terminator 3 niet nodig was voor het verhaal van Sarah Connor. Het plot richtte zich meer op haar zoon John Connor, terwijl Sarah een secundair personage werd.

In dit derde deel van de Terminator-reeks wordt een vrouwelijke terminator teruggestuurd om John Connor en nog enkele toekomstige hoge generaals van het verzet uit te schakelen. Opnieuw wordt door het verzet een T-800 model 101, gespeeld door Schwarzenegger, teruggestuurd om John Connor en zijn toekomstige vrouw Kate Brewster te beschermen, omdat zij en hun kinderen belangrijk worden in het verzet.

Karakter
In 2019 bekritiseerde Hamilton alle Terminator-vervolgen na Terminator 2 vanwege het gebrek aan karakterontwikkeling: "Karakter is iets wat ik sterk miste sinds Judgment Day. Er was zoveel actie en alles werd groter gemaakt, maar er waren geen personages waar je echt om gaf. Dat moet natuurlijk de echte rode draad zijn die mijn drie films verbindt: je moet personages hebben waar je om geeft, anders is het allemaal zinloos."


Het oorspronkelijke scenario liet Sarah Connor ongeveer halverwege de film sterven. Nadat Hamilton afhaakte, veranderden de schrijvers haar dood zodat deze plaatsvond vóór het begin van Terminator 3 na een strijd van drie jaar tegen leukemie. Haar zoon John, gespeeld door Nick Stahl in Terminator 3, en Schwarzenegger's T-800 vermelden enkele details over haar dood, met name dat ze Judgment Day heeft overleefd.

Dark Fate
Pas 28 jaar later, in 2019, kregen we Hamilton weer te zien als de legendarische Sarah Connor in Terminator: Dark Fate. De film diende als een direct vervolg op Terminator 2 en negeerde de drie Terminator-films daartussenin. In deze film speelt Hamilton opnieuw een grote rol en ze weet heel goed waarom ze toen toegezegd heeft om de rol te hernemen.


"Het is echt een cadeau dat er zoveel tijd verstreken is. Het geeft me de kans om het personage helemaal te verkennen. Sarah Connor is nog steeds dezelfde persoon, maar ik wilde zien hoe de gebeurtenissen haar veranderd en gevormd hebben. Er zat vlees aan de rol. Ik wilde niet gewoon hetzelfde idee blijven herhalen. Het is een vrouw met een andere missie en een ander verhaal, dus ik wilde kijken wat we daarmee konden doen."

Kijken?
Terminator 3, waar Hamilton niet in te zien is, kan je bekijken op Netflix. De meest recente Terminator-film Dark Fate, waar ze wel in meespeelt, kan je bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair