'Saltburn': Barry Keoghan improviseert shocking film-moment tijdens het filmen

'Saltburn': Barry Keoghan improviseert shocking film-moment tijdens het filmen

'Saltburn' zit vol met shockerende en bizarre scènes, acteur Barry Keoghan bedacht een van die momenten terwijl de camera draaide.

Saltburn, de nieuwe hit op Prime Video, zit vol met shockerende en bizarre scènes. Hoofdrolspeler Barry Keoghan legt in een interview uit dat een van de meest bizarre scènes in de film helemaal niet in het script stond. Hij improviseerde deze scène ter plekke omdat het volgens hem "goed voelde".

Oliver Quick (Keoghan) is een onzekere student aan de universiteit van Oxford die zich niet thuis voelt tussen zijn rijke en elitaire medestudenten. Als hij door zijn rijke medestudent Felix Catton (Elordi) wordt uitgenodigd de zomer op zijn luxe landhuis door te brengen, wordt hij meegesleurd in een wereld vol decadentie, sex, drugs en alcohol.

***! Spoilers voor Saltburn volgen !***

Spraakmakende scènes
De nieuwe film van Emeral Fennell (Promising Young Woman) zit vol spraakmakende scènes. De badkuip scène, de scène met het menstruatiebloed en de naaktdans aan het eind van de film. Maar een van de meest bizarre momenten in de film is toch wel het moment dat Oliver seks heeft met het graf van zijn overleden vriend.

In een interview met Deadline onthult Keoghan dat de scène volledig geïmproviseerd was. De acteur liet zich meeslepen in wat hij dacht dat Oliver zou doen. "Ik wilde zien wat het volgende niveau van obsessie was, ik zei tegen de regisseur, 'laat de camera maar draaien en ik doe wel wat goed voelt'. Ik wilde het niet repeteren of plannen, maar het gewoon laten gebeuren. We hebben het in één keer gefilmd, en ik denk dat het de juiste keuze was, het helpt het verhaal vooruit."

Streaming-hit
Saltburn was een kleine hit in Amerikaanse bioscopen maar is uitgegroeid tot een megahit nu de film op Amazon Prime Video staat. Het nummer Murder on the Dance Floor van Sophie Ellis-Bextor is ook weer een dikke hit dankzij de naaktdans aan het einde van de film.



Naast Keoghan heeft Saltburn rollen voor Jacob Elordi, Rosamund Pike, Richard E. Grant en Carey Mulligan. Saltburn is te zien op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair