Liam Neeson was doodsbang voor zijn co-ster tijdens productie van 'The A-Team'

Liam Neeson was doodsbang voor zijn co-ster tijdens productie van 'The A-Team'

Liam Neeson heeft in zijn carrière al met heel wat grote namen gespeeld, maar een van die grote namen was hij het meest bang van.

The A-Team was een populaire televisieserie in de jaren 1980, die in 2010 een film kreeg. De film is geregisseerd door Joe Carnahan met onder andere Liam Neeson in de hoofdrol. Hij speelt in deze filmversie van The A-Team de rol van John "Hannibal" Smith. Dit was zijn eerste grote actieproject na Taken en hij werkte voor deze film samen met een mede-ster die hem onverwacht angst aanjoeg.

The A-Team diende als het eerste actie-spektakel van de snel stijgende carrière van Bradley Cooper, waarbij de acteur toegaf dat het altijd al een droom van hem was geweest. Hij beschreef deze kans om naast mensen als Neeson te spelen als "gewoon geweldig".

Improvisatie
De gevoelens waren zeker wederzijds aan Neesons kant, waarbij de hoofdrolspeler de geweldige kameraadschap tussen de mannen prees. Desondanks overviel het Neeson toen Cooper off-script ging en begon aan een improvisatietirade in een scène tot het punt dat hij zich niet voorbereid voelde op de losse aard van de productie.

Zoals Neeson toen uitlegde: "We deden een scène in de bus, wat mijn eerste keer was met Bradley. Hij begint met deze improvisatie, aangemoedigd door de regisseur, en ik zit daar van, 'Wat is dit in hemelsnaam?'" Hoewel hij het eng vond om tijdens de eerste paar dagen de herhaalde afwijkingen van het scenario te begrijpen, werd het uiteindelijk inspirerend.

Flop
Het publiek was echter bij lange na niet zo geïnspireerd als Neeson door de film was, aangezien The A-Team resoluut faalde om de wereld in vuur en vlam te zetten nadat het een flop werd. De film bracht wereldwijd 177 miljoen dollar op met een budget van 110 miljoen dollar, wat niet genoeg was om echt winst te maken.


Dit maakte een einde aan alle plannen voor sequels die door de filmstudio Universal voorzichtig waren gepland. Neeson merkte later op dat hij begreep waarom de film niet succesvol was: "Ik heb het ongeveer twee maanden geleden bekeken en ik vond het een beetje verwarrend, en ik zat er zelf in. Ik kon gewoon niet uitvogelen wie wie was en wat er met hem was gebeurd en waarom."

Kijken?
The A-Team, met onder andere Neeson en Cooper, kan je bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair