The A-Team (2010)

There Is No Plan B...They Don't Need One.

Onevenwichtige actiefilm, gebaseerd op de iconische tv-serie, moet het vooral hebben van spectaculaire actiescènes en een volstrekt gebrek aan logica.
play

6,0 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
117 Min Verenigde Staten

The A-Team is een kleurrijke eenheid van ex-commando's die wordt beschuldigd van een misdaad die ze niet hebben gepleegd. Gevlucht uit de gevangenis duiken ze onder en opereren ze als huurlingen onder leiding van Kolonel Hannibal Smith; hij is het meesterbrein achter vindingrijke missies van het team, waarvoor een ultrasnelle timing, buitengewone vaardigheden en een team van ongelooflijk bekwame en excentrische soldaten nodig zijn. Het team bestaat verder uit Templeton 'Face' Peck, die alles kan ritselen voor de onorthodoxe en gedurfde activiteiten van het Team. B.A. Baracas, de chauffeur en krachtpatser van het Team, is een professionele vechtsporter die de belangrijkste ranglijsten in het middengewicht aanvoert. H.M 'Howling Mad' Murdock is een begaafde piloot en officieel gek verklaard. Het Team wordt achternagezeten door de onvermoeibare luitenant Charisa Sosa, ooit de geliefde van Face.

Regie
Joe Carnahan
Cast
Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Patrick Wilson, Sharlto Copley, Quinton 'Rampage' Jackson, Yul Vazquez, Gerald McRaney, Henry Czerny, Terry Chen, Omari Hardwick, Maury Sterling, Brian Bloom, Jacob Blair, David Hugghins.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 177.238.796
Release
11.06.2010
Release NL
10.06.2010
Release DVD
09.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Carnahan | Cast: Liam Neeson (Hannibal), Bradley Cooper (Face), Rampage (B.A. Baracus), Sharlto Copley (Murdoch), Jessica Biel (Sosa), Patrick Wilson (Lynch) e.a| Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

Weinig tv-series hebben door de jaren heen zo’n cultstatus weten te bereiken als het immens succesvolle The A-Team. De stevig in de jaren tachtig gewortelde serie rondom vier Vietnamveteranen die zich, nadat ze onterecht worden beschuldigd van een misdaad, inzetten als huurlingen heeft nog steeds een grote schare fans en is nog elke werkdag op de Nederlandse televisie te zien. Een film kon, zeker met de recente herwaardering van de jaren tachtig in het achterhoofd, dan ook niet lang op zich laten wachten.

De film van Joe Carnahan (Smokin’ Aces) begint zorgwekkend houterig met een wat plichtmatige introductie van de vier hoofdrolspelers. Hoofdpersoon is natuurlijk kolonel Hannibal Smith, in de serie gespeeld door George Peppard, maar in de film vertolkt door de bloedserieuze Liam Neeson. De film laat zien hoe hij de andere leden van zijn team, B.A. Baracus, Face en Murdock samenbrengt en probeert in het eerste kwartier zoveel mogelijk verwijzingen naar de serie te proppen. Nadat Hannibal het voor de zoveelste keer heeft gehad over zijn geweldige plannen, is de boodschap echter wel duidelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (44)

The A-Team Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Onmogelijke opgave om het oorspronkelijke A-Team te evenaren of zelfs maar te benaderen. Je begint d......"

hansbeer

"...Wat je gaat doen bij dit soort serie-verfilmingen is bewust of onbewust vergelijken met de serie, en......"

JamesBond

"...Super goede film! Ben gisteren ongeveer een kwartier na het begin gaan kijken, en ben blij dat ik......"

The A-Team

acties