Na 'Exorcist: Believer'-flop: David Gordon Green verlaat volgende 'Exorcist'-project

Na 'Exorcist: Believer'-flop: David Gordon Green verlaat volgende 'Exorcist'-project

Regisseur David Gordon Green stapt uit het reboot-vervolg van 'The Exorcist, Deceiver', om zich op andere projecten te concentreren.

David Gordon Green is niet langer de regisseur van de reboot-vervolg The Exorcist: Deceiver. Eerder had hij al de film The Exorcist: Believer geregisseerd en volgens de originele plannen zou hij ook de volgende twee Exorcist-films maken.

In oktober 2023 kwam de The Exorcist: Believer van regisseur David Gordon Green in de bioscopen. De film met originele The Exorcist-sterren Ellen Burstyn en Linda Blair, was echter een teleurstelling aan de bioscoopkassa's en bracht slechts136 miljoen dollar op.

Andere plannen
Het oorspronkelijk plan was dat Green de volledige Exorcist-trilogie zou regisseren. De trilogie is een rechtstreeks vervolg op de horrorklassieker The Exorcist uit 1973. Deze ontving Oscar-nominaties voor Beste Film en Beste Regisseur.

De regisseur is naar verluidt uit de film gestapt om zich meer te concentreren op andere projecten. Zo is hij bezig met de nieuwe film Nutcrackers met Ben Stiller en het vierde seizoen van HBO's The Righteous Gemstones. Green was eerder verantwoordelijk voor de nieuwe reeks Halloween-films met Jamie Lee Curtis tot 2022.

The Exorcist: Deceiver
The Exorcist: Deceiver staat gepland voor april 2025. In de tussentijd zal Universal dus wel op zoek moeten naar een nieuwe regisseur.



NieuwsFilm

meest populair