De #24 van de beste sciencefictionfilms ooit: Cruise en Spielberg op hun best

De #24 van de beste sciencefictionfilms ooit: Cruise en Spielberg op hun best

Steven Spielberg en Tom Cruise wisten een verhaal van Philip K. Dick op briljante wijze naar het witte doek te brengen.

Tom Cruise en Steven Spielberg, twee grootheden in de filmwereld, hebben slechts twee film samen gemaakt. Eén hiervan is War of the Worlds, de ander is de klassieker Minority Report.

De bekende website Rolling Stone bracht op de eerste dag van het nieuwe jaar een lijst uit met de 150 beste sciencefictionfilms ooit. Minority Report verkreeg de vierentwintigste plek op deze lijst.

Verhaal
Minority Report is een bewerking van het gelijknamige verhaal van beroemde sciencefictionschrijver Philip K. Dick. Het is een actie-detectivethriller die zich afspeelt in Washington D.C. in het jaar 2054, waar de politie een paranormale technologie gebruikt om moordenaars te arresteren en te veroordelen voordat ze hun misdaad begaan.

Tom Cruise speelt het hoofd van deze Precrime-eenheid en wordt zelf beschuldigd van de toekomstige moord op een man die hij niet eens heeft ontmoet.

Tijdloze film
Spielberg kreeg het voor elkaar om een perfecte balans te vinden tussen de thematiek van het originele verhaal en de actie en het spektakel van een grote blockbuster. Hierdoor is de film vandaag de dag nog relevant en nog net zo spannend als toen het voor het eerst in de bios verscheen in 2002.


Spielberg heeft natuurlijk een hoop andere sciencefictionfilms op zijn naam staan, maar er staat er slechts één van hoger op de lijst van Rolling Stone dan Minority Report: Close Encounters of the Third Kind.

Geschrapte derde film
Na War of the World hebben Cruise en Spielberg nooit meer samen een film gemaakt, maar voor die tijd hadden ze nog veel meer plannen. Zo hadden ze het idee voor een superheldenfilm genaamd The Mask en wilden ze de oorlogsfilm Ghost Soldiers maken.


De plannen voor deze films ontstonden na Minority Report, maar om verschillende redenen liepen deze in de soep. Daarom besloten ze te focussen op War of the Worlds, toevallig ook een film in het scifi-genre.

Kijken
Zin om Minority Report te kijken? Dan kan dat op SkyShowtime. Ook War of the Worlds is te zien op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair