'Kingdom of the Planet of the Apes' neemt maatregelen uit angst voor 'Furiosa'

'Kingdom of the Planet of the Apes' neemt maatregelen uit angst voor 'Furiosa'

De releasedatum wordt verplaatst om de concurrentie niet in de weg te zitten...

Het nieuwste deel in de herstarte Planet of the Apes-franchise van 20th Century Studios wordt Kingdom of the Planet of the Apes.

Oorspronkelijk zou de film op 24 mei in de bioscoop te zien zijn, maar de studio maakte gisteren bekend dat hij nu twee weken eerder uitkomt, namelijk al op 10 mei. Leuk nieuwtje dus voor de fans van de serie!

'Memorial Day'-weekend
Hierdoor ontloopt de titel het drukke 'Memorial Day'-weekend. Daarin staan onder andere Furiosa: A Mad Max Saga (Warner Bros.) en Garfield (Sony) gepland. Op 10 mei is er zo goed als geen competitie.

Dit vergroot natuurlijk de financiële kansen aan de box-office. Tevens wordt Kingdom het eerste franchisedeel die een IMAX-vertoning krijgt.

Tijdsprong van 300 jaar
Apen zijn inmiddels de dominante soort op aarde en mensen leven nog slechts in de schaduw. De jonge Noa leeft nog steeds volgens het credo van Caesar, ondanks dat hij weinig van zijn oorspronkelijk leider afweet.


Terwijl de tirannieke leider Proxima zijn imperium opbouwt, onderneemt Noa een aangrijpende reis die ervoor zorgt dat hij alles over het verleden in twijfel trekt en keuzes maakt die de toekomst zullen bepalen.

NieuwsFilm

meest populair