Twee internationale titels tussen top-10 films volgens Producers Guild of America

Twee internationale titels tussen top-10 films volgens Producers Guild of America

Zowel 'Anatomy of a Fall' als 'The Zone of Interest' pakken een nominatie tijdens de PGA Awards, die uitgereikt worden op 25 februari

Na de SAG en de DGA is het ook de beurt aan de Producers Guild of America (PGA) om haar zegje te doen over de beste titels die het jaar 2023 de filmwereld te bieden had. Tussen de tien beste films van het jaar zitten dit jaar maar liefst twee internationale titels.

Het zijn de Franse film Anatomy of a Fall van Justine Triet en de Pools-Engelse film The Zone of Interest van Jonathan Glazer. Ook de Koreaans-Amerikaanse film Past Lives, die vanwege de grote hoeveelheid Engelse taal niet voor de categorie buitenlandse film mee mag doen, is één van de tien genomineerde films.



Bekende namen
De rest van de lijst bestaat vooral uit bekende namen voor diegene die het circuit van de prijzen een beetje bijhoudt: Oppenheimer en Barbie, Killers of the Flower Moon, Poor Things en The Holdovers zijn de vijf titels die je vrijwel overal tegenkomt.

Daarnaast kiezen de producenten uit Hollywood ook nog voor de muzikale biopic Maestro van Netflix en het bijzondere American Fiction van journalist en scenarioschrijver Cord Jefferson.

Animatiefilms
Naast de prijs voor de beste film is er ook een speciale categorie voor animatiefilm. Van de titels die worden verwacht voor de Oscarnominatie mist hier alleen Nimona, die bij de Annies - de prijzen voor animatiefilms- en series - juist weer de meeste nominaties wist te veroveren.

FilmTotaal houdt jou de komende maanden op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens Award Season, tot aan de Oscaruitreiking in maart 2024.

Beste producenten van een film met bioscooprelease

American Fiction
Anatomy of a Fall
Barbie
The Holdovers
Killers of the Flower Moon
Maestro
Oppenheimer
Past Lives
Poor Things
The Zone of Interest

Beste producenten van een animatiefilm

The Boy and the Heron
Elemental
Spider-Man: Across the Spider-Verse
The Super Mario Bros. Movie
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

NieuwsFilm

meest populair