Annie Awards verrassen met nominaties: deze animatiefilm van Netflix leidt

Annie Awards verrassen met nominaties: deze animatiefilm van Netflix leidt

'The Boy and the Heron' en 'Across the Spider-Verse' ook rijkelijk genomineerd, maar 'Nimona' presteert het beste

Dat de film Spider-Man: Across the Spider-Verse niet meer de ongeslagen status heeft die veel kenners van tevoren hadden verwacht is na het verliezen van de Golden Globe voor beste animatiefilm wel duidelijk, maar ook bij de Annie Awards is er een verrassende film die de beste kansen lijkt te hebben.

Het gaat om de Netflix-film Nimona. De film ontvangt negen nominaties. Daarmee laat het naast Across the Spider-Verse ook de Golden Globe-winnaar The Boy and the Heron achter zich: zij slepen beiden zeven nominaties in de wacht.



Beste film
In de belangrijkste categorie van de Annies, namelijk die van beste film, zijn naast de drie bovenstaande titels ook Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem en Suzume, nóg een Japanse animefilm, genomineerd. Daarmee is er ook een opvallende afwezige, namelijk Elemental van Disney en Pixar.

Ook voor een andere animatiefilm die goede prestaties leverde in de box office van 2023, namelijk de Super Mario Bros. Movie, ontbreekt in een hoop categorieën. Alleen Jack Black is voor zijn Bowser genomineerd.

Geen Disney
Het verhaal van de productie van Nimona is interessant. In 2015 kocht het toenmalige 20th Century Fox de rechten voor de webcomic serie, maar vanwege de ontmanteling van Blue Sky Studios na de Disney overname kochten Netflix en Annapurna Animation de rechten over. In 2023 kwam de film van Nick Bruno en Troy Quane rechtstreeks op de streamingdienst.

FilmTotaal houdt jou de komende maanden op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens Award Season, tot aan de Oscaruitreiking in maart 2024.

NieuwsFilm

meest populair