Dit missen we na het schrappen van 'Star Wars: The First Jedi': niet zo blij met 'The Last Jedi'

Dit missen we na het schrappen van 'Star Wars: The First Jedi': niet zo blij met 'The Last Jedi'

De makers van 'Game of Thrones' doen het boekje open over hun project in "a galaxy far, far away."

In 2018 kondigde Disney een project aan van de makers van Game of Thrones, en anderhalf jaar later kondigden diezelfde makers aan dat het niet meer doorging. Nu doen David Benioff en D.B. Weiss het boekje open over hun geschrapte Star Wars-film.

Dat deden ze tegenover The Hollywood Reporter tijdens een interview over hun nieuwe serie voor Netflix (3 Body Problem). Daarin bevestigen ze het originele gerucht dat hun project een film was over de allereerste Jedi.

The First Jedi
"We wilden 'The First Jedi' doen," aldus Benioff. Weiss grapt erbij dat ze allebei "enorm gefrustreerd" waren toen Rian Johson zijn film The Last Jedi noemde. "Hij vernietigde de voor de hand liggende titel van waar we aan werkten volledig."

The First Jedi zou de grondlegging van de Jedi Order hebben getoond, alsook de eerste lightsaber. Maar Lucasfilm was er uiteindelijk toch niet enthousiast over. "En dat snappen we volledig," zegt Benioff. "Wij waren niet de droids waarnaar ze op zoek waren."

Meer Star Wars
Het idee om de eerste Jedi te volgen lijkt nu in de handen van James Mangold. De Indiana Jones and the Dial of Destiny-regisseur werkt aan een "Bijbels epos" die over het begin van de Force moet gaan.


En er is nog meer Star Wars op komst. Zo verwachten we (naast talloze Disney+-series) nog een film over Rey Skywalker met Daisy Ridley, komt er nog altijd een project van Taika Waititi, en werd er afgelopen week een heuse The Mandalorian and Grogu-film aangekondigd.

NieuwsFilm

meest populair