Deze bekende regisseur noemt 'Godzilla Minus One' de "beste Godzilla-film die ik ooit heb gezien"

Deze bekende regisseur noemt 'Godzilla Minus One' de "beste Godzilla-film die ik ooit heb gezien"

De 'Chasing Amy'-filmmaker steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: "fantastisch."

Kevin Smith, de online nerd-celebrity en bekende regisseur van films als Chasing Amy, Clerks en Jay and Silent Bob Reboot, is laaiend enthousiast over de nieuwe Godzilla Minus One van Toho Studios.

Dat onthult hij op zijn podcast Fatman Beyond, die hij co-host samen met Marc Bernardin. Daar roept de filmmaker de monsterfilm uit tot één van de beste films van het jaar en "veruit de beste Godzilla-film die ik ooit heb gezien."

Een enge Godzilla
"Het is gewoon een [les] in het maken van een film met het gigantische monster, die het gigantische monster de hele film in leven houdt, én meeslepend is op menselijk niveau," aldus Smith. "Ik was erg geïntrigeerd door het verhaal dat zich op de achtergrond afspeelt."

En Smith vind Godzilla voor de eerste keer ook echt éng. "Een man in een rubberen pak die op gebouwen stapte was nooit eng. [Maar] dat verdomde shot van zijn hoofd in het water, terwijl hij die verdomde boot achtervolgt, is angstaanjagend. Het komt regelrecht uit Jaws, man. (...) Fantastisch."

Een groot succes
Smith is niet de enige die zo enthousiast is over de film. Op Rotten Tomatoes heeft Godzilla Minus One een critics-score van 98%, en wereldwijd heeft de film al bijna 100 miljoen dollar opgebracht op een budget van minder dan 15 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair