De introductie van Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean' is niets minder dan perfect

De introductie van Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean' is niets minder dan perfect

Jack Sparrows eerste scène in 'The Curse of the Black Pearl' communiceerde alles wat we van de piraat moesten weten.

Het introduceren van een personage in een film is geen makkelijke taak. Het geeft een kijker een eerste indruk van het personage. Als dit dan niet interessant genoeg is, is de kans groot dat er snel wordt afgehaakt. We leggen daarom nu de focus op de meest indrukwekkende introducties van filmpersonages.

Onlangs schreven we al over de introductie van Peter Stormare als Satan in de DC-film Constantine en Heath Ledgers Joker in The Dark Knight. Vandaag zetten we de eerste scène van een geliefde filmheld in het zonnetje.

Jack Sparrow
Het succes van de Pirates of the Caribbean-reeks hoeft niet benadrukt te worden. Wat begon als een film gebaseerd op een attractie in Disneyland werd al snel één van Disneys succesvolste filmreeksen.

Hetgeen waar iedereen meteen aan denkt zodra je het over Pirates of the Caribbean hebt, is natuurlijk Johnny Depps Jack Sparrow. Een rol die oorspronkelijk met Hugh Jackman in gedachte werd gecreëerd, veranderde in iets heel anders toen Depp de rol op zich nam.

Introductie
Jacks introductie lijkt in het begin heel episch en bijna heroïsch. Hij staat bovenop het kraaiennest van zijn schip terwijl de zon achter hem schijnt. Hij heeft een vastberaden blik op zijn gezicht en springt soepel het kraaiennest uit. We zien nu de daadwerkelijk situatie waarin de piraat verkeert; hij zit helemaal alleen in een kleine, langzaam zinkende boot.


Hij bereikt net aan de haven, terwijl zijn boot volledig zinkt. De introductie speelt niet alleen met je verwachtingen op een humoristische manier, maar het zet de toon voor Jacks bizarre en excentrieke karakter.

Toekomst
Depp vertolkte de rol van Jack Sparrow in vijf Pirates of the Caribbean-films. Momenteel is er nog weinig zeker wat betreft de toekomst van deze filmreeks, laat staan Depps terugkeer als Sparrow. Producent Jerry Bruckheimer gaf vorig jaar wel aan dat hij graag weer met Depp aan een film zou willen werken.


Je bekijkt de Pirates of the Caribbean-films nu op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair