Martin Scorsese hint op nieuwe samenwerking met gepensioneerde topacteur Daniel Day-Lewis

Martin Scorsese hint op nieuwe samenwerking met gepensioneerde topacteur Daniel Day-Lewis

De regisseur liet Joe Pesci al uit zijn pensioen komen voor 'The Irishman', gaat hem hetzelfde lukken met Daniel Day-Lewis.

Daniel Day-Lewis heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar in 2017 maakte de acteur zijn allerlaatste film, namelijk Phantom Thread. Sindsdien hebben we niks meer van hem vernomen, maar misschien komt daar verandering in.

Day-Lewis wist hoge ogen te gooien met films als My Left Foot, There Will Be Blood en Lincoln. Voor alle drie de films mocht de acteur een Oscar in ontvangst nemen. Nu hint niemand minder dan Martin Scorsese op een eventuele terugkeer van de acteur.

Samenwerking
Scorsese, die enkele maanden geleden nog een van beste films van 2023 leverde met Killers of the Flower Moon, werkte al eerder met de inmiddels gepensioneerde Day-Lewis aan Gangs of New York. Beide mannen maakten toen ook kans op een van de felbegeerde gouden beeldjes, maar het mocht niet zo zijn.

Toch had Scorsese genoten van deze samenwerking. Dit was al de tweede keer dat ze een film maakten, want Day-Lewis was ook al te zien in Scorsese's historische romantische drama The Age of Innocence.

Nog een keer
Driemaal is scheepsrecht zeggen ze en Scorsese laat nu weten dat het zou kunnen dat ze nog een enkele film samen maken. Toen de regisseur een prijs in ontvangst mocht nemen op het National Board of Review Awards zei hij het volgende.



"We maakten samen al twee films en dit zijn twee van de beste ervaringen van mijn leven". Op dat moment kijkt Scorsese naar Day-Lewis en zegt hij: "Misschien hebben we nog wel tijd om een enkele film te maken. Heel misschien!" Dat zou natuurlijk geweldig zijn, dus laten we hopen dat het ervan komt.

NieuwsFilm

meest populair