Monica Bellucci over haar beroemde naaktscène: "ik was toen fragiel"

Monica Bellucci over haar beroemde naaktscène: "ik was toen fragiel"

Het voormalige topmodel laat zich uit over haar carrière en haar 'pikante scènes'.

Enkele dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Keira Knightley, die uit de kleren ging voor diverse films. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Monica Bellucci aan de beurt.

Bellucci werd in 1964 in Italië geboren en werd (en wordt nog steeds) gezien als een van de knapste vrouwen die er rondloopt. Het is dan ook niet zo heel gek, dat zij al snel doorbrak als model en wereldberoemd werd.

Meer
Daar blijft het niet bij. In de jaren negentig begon zij ook te acteren en wist ze rollen te bemachtigen in grote films als The Matrix Reloaded en The Passion of the Christ. Als actrice wist ze het ook ver te schoppen en toonde ze vaker aan complexe personages te kunnen neerzetten.

Voor de nodige films ging Bellucci dan ook behoorlijk ver. In Irreversible zit een gruwelijke scène over seksueel geweld, maar in de film gaat de actrice ook uit de kleren. Bellucci deed dit wederom in Malena en A Burning Hot Summer.

Reactie
Over de laatste film laat Bellucci zich uit. Zo zegt ze: "Ik ben naakt te zien in 'A Burning Hot Summer' maar ik zie dat als 'een daad van vrijgevigheid'. Ik was op dat moment tamelijk fragiel, aangezien het gebeurde net nadat ik geboorte had gegeven".


"Maar laat ik er wel ook bij zeggen dat ik er zelf voor koos en op de hoogte was dat dit ging gebeuren. Ik heb voor de rol getekend en wist wat ik kon verwachten, maar ik had ook het volste vertrouwen in regisseur Philippe Garrel. Ik voelde me echt door hem beschermd".

Imago
Wel heeft de actrice dubbele gevoelens overgehouden aan het 'label' dat er op haar wordt geplakt: "Ik heb er niet zo een probleem mee dat ik geobjectiveerd werd. Ik ging daar vaak in mee en ik heb het meeste gemaakt van mijn lichaam in rollen waarin dat goed van pas kwam"



"De filmcritici hebben het snel over mijn 'sex appeal', want dat hoort ook bij het model zijn. Ik heb natuurlijk gewerkt met talloze fotografen voordat ik begon met het maken van films, dus dat zorgt dan toch voor dat imago. Daar kom je niet zomaar vanaf maar dat begrijp ik ook".

NieuwsFilm

meest populair