Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in memorable 25-jaar oude film

Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in memorable 25-jaar oude film

Nicole Kidman ging uit de kleren voor Stanley Kubricks 'Eyes Wide Shut'.

De laatste tijd komen er wel vaker artikelen langs over 'spannende scènes' die behoorlijk vaak gepauzeerd worden in films. In Stanley Kubricks geliefde Eyes Wide Shut zit ook zo'n moment en het betreft Nicole Kidman.

De legendarische regisseur heeft heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar 2001: A Space Odyssey, The Shining en Full Metal Jacket, om er maar een paar te noemen. De filmmaker overleed in 1999 waardoor Eyes Wide Shut, die in datzelfde jaar uitkwam, zijn laatste was.

Verhaal
Eyes Wide Shut volgt het personage van Tom Cruise, Dr. Bill Harford, een New Yorkse arts. Zijn vrouw, Alice Harford (gespeeld door Nicole Kidman) bekent dat ze fantasieën heeft over een andere man. Als gevolg hiervan komt Dr. Harford in een wereld terecht van seksuele obsessie, geheime genootschappen en vreemde rituelen.

De film verkent thema's als jaloezie, seksualiteit en de donkere kanten van de menselijke verlangens. Niet zo gek dus, dat er de nodige pikante momenten in de film zitten. Behoorlijk veel kijkers zaten met de vinger om de pauzeerknop wanneer Kidman op een bepaald moment in beeld komt.

Pauze
Het gaat hier over de openingsscène, waarin Kidmans personage haar jurk uittrekt in de slaapkamer. Ondanks het feit dat dit moment maar enkele seconden duurt, krijgt de kijker de actrice volledig naakt van achteren te zien.


Deze scène trok dan ook niet alleen enorm veel aandacht, ook werd dit moment vaak opnieuw bekeken of gepauzeerd. Sommige kijkers vonden het ietwat vulgair, anderen zeggen dat Kubrick enorm precies was wat betreft framing en symboliek en dat ook dit shot vol zat met nuances en betekenissen. Het zorgde hoe dan ook voor een van de meest gepauzeerde moment in de filmgeschiedenis.

Genoten
Hoewel de opnames van Eyes Wide Shut enorm lang geduurd hebben, heeft Kidman er alleen maar goede herinneringen aan overgehouden: "Ik mocht samenwerken met een grandiose regisseur en ik had het enorm goed naar mijn zin".



"De opnames zouden oorspronkelijk drie maanden duren, maar uiteindelijk hadden we anderhalf jaar nodig. Ik heb daar echter absoluut geen spijt van!"

NieuwsFilm

meest populair