Jodie Foster is dolblij met 'Barbie'-succes maar haalt wel uit naar het superheldengenre

Jodie Foster is dolblij met 'Barbie'-succes maar haalt wel uit naar het superheldengenre

Het is top dat er meer vrouwen zijn als regisseurs, maar de actrice is de superheldenfilms nu wel beu.

Vorig jaar was Barbie dé grote hit. Ondanks het feit dat er andere grote blockbusters uitkwamen rond diezelfde tijd, zoals Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One en Oppenheimer, was de film van Greta Gerwig 'de grote winnaar'. Hier staat actrice Jodie Foster van te kijken.

Foster, o.a. bekend van Taxi Driver en Silence of the Lambs, is op dit moment te zien in het vierde True Detective-seizoen. Om de HBO-serie in het zonnetje te zetten, geeft de 61-jarige actrice op dit moment de nodige interviews. Tijdens eentje hiervan heeft ze het over de stand van zaken in Hollywood.

Vrouwonvriendelijk
Toen Foster pas 28 was, bracht zij haar eerste film uit, genaamd Little Man Tate. Destijds zei zij toen: "Dit is geen wereldje dat aardig is voor vrouwen die proberen door te breken als regisseur". Nu, 32 jaar later, komt zij met een ander verhaal.

Zo zegt Foster vandaag de dag: "Toen ik jong was, waren er eigenlijk geen Amerikaanse vrouwen actief als regisseur, misschien een paar. Ik dacht dat het onmogelijk was als vrouw filmmaker te worden, maar dat is niet langer het geval".

Trots
Foster vervolgt: "Ik ben zo trots op Greta Gerwigs 'Barbie'. Zij is een topregisseuse die alle aandacht verdient. Ik weet dat niet iedereen er volledig vertrouwen in had, maar het feit dat zij hier nu in is geslaagd zorgt ervoor dat ik met de grootste glimlach rondloop".


Foster is dan wel blij dat telkens meer vrouwen doorbreken als regisseur, ze is geen fan van het superheldengenre. Hier zegt zij het volgende over: "Het is een fase, maar deze duurt in mijn ogen te lang. Ik hoop dat mensen er snel genoeg van krijgen".

NieuwsFilm

meest populair