Het blijft doodzonde dat deze 'Star Wars'-reeks na 1 film meteen werd afgekapt

Het blijft doodzonde dat deze 'Star Wars'-reeks na 1 film meteen werd afgekapt

Alden Ehrenreich tekende voor drie films waarin hij Han Solo zou spelen, maar verscheen er slechts in één.

Star Wars is één van Disneys belangrijkste franchises. Vooral op Disney+ ervaart de franchise veel succes met series als The Mandalorian en Ahsoka. Qua films staat het echter al ruim vier jaar droog. Dit komt deels omdat de vervolgplannen van de spin-off Solo: A Star Wars Story achterwege werden gelaten.

In 2016 bracht Disney Rogue One: A Star Wars Story. Dit was de eerste film in een reeks losstaande spin-offs. Zo waren er ook plannen voor films over Boba Fett en Obi-Wan Kenobi.

Solo
Na het enorme succes van Rogue One ging Disney natuurlijk verder met het uitbrengen van A Star Wars Story-films. De tweede was een film over de oorsprong van Han Solo, die in deze prequel gespeeld werd door Alden Ehrenreich.

De regie lag bijna geheel in handen van Phil Lord en Chris Miller, maar zij werden ontslagen terwijl ze al bijna helemaal klaar waren met de opnames. Ron Howard verving dit duo en moest bijna de halve film opnieuw maken, waardoor het budget door het plafond schoot.

Maul
De film was deels door het veel te hoge budget de eerste geflopte Star Wars-film, maar toch werd het redelijk ontvangen door fans en critici. De film kreeg door de jaren heen steeds meer fans en op een gegeven moment was er ineens veel vraag naar een vervolg.


Het was vrij duidelijk dat er vervolgplannen waren voor Solo, de film eindigde namelijk met bovenstaande cliffhanger waarin de schurk Maul (Ray Park, Sam Witwer) na bijna twintig jaar terugkeerde in een Star Wars-film.

Lando
In december 2020 werd er toch een soort vervolg aangekondigd in de vorm van een serie over Lando Calrissian, die in Solo gespeeld werd door Donald Glover. In de jaren die volgden kregen fans echter niks te horen over de status van deze serie, tot september van afgelopen jaar.


Stephen Glover, de broer van Donald, onthulde namelijk dat ze bezig zijn met een Lando-film. Het is nu dan onduidelijk wanneer dit precies zou moeten verschijnen. Het blijft hoe dan ook zonde dat Ehrenreich waarschijnlijk nooit meer terugkeert als een jonge Han Solo.

NieuwsFilm

meest populair