Tom Cruise liet met deze absurde rol een kant van zichzelf zien die werkelijk niemand had verwacht

Tom Cruise liet met deze absurde rol een kant van zichzelf zien die werkelijk niemand had verwacht

Tom Cruise speelde in 'Tropic Thunder' veruit de grappigste rol van zijn carrière.

Als je de naam Tom Cruise hoort, denk je ongetwijfeld meteen aan zijn grote actiefilms en de gevaarlijke stunts die hij allemaal zelf uitvoert. Hij heeft met films als Eyes Wide Shut en Interview with a Vampire allang bewezen dat hij veel meer is dan de actieheld uit Misson: Impossible of Top Gun, maar in 2008 wist hij iedereen toch weer te verrassen.

We hebben het hier over Cruise's rol als Les Grossman in Ben Stillers satirische actie-komedie Tropic Thunder.

Tropic Thunder
Tugg Speedman (Ben Stiller), verwende actiesuperster, vertrekt naar Zuidoost-Azië om deel te nemen aan de grootste en duurste oorlogsfilm die ooit is geproduceerd.

Kort na aanvang van de productie, moeten hij en zijn medesterren, Oscar-winnaar Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), komiek Jeff Portnoy (Jack Black) en de rest van de crew echte soldaten worden als er in dat deel van de jungle gevechten uitbreken.

Les Grossman
De film maakte veel prestigieuze oorlogsfilms (met name die gebaseerd op de oorlog in Vietnam), het Hollywood-studiosysteem en het zogeheten 'method-acting' belachelijk. Cruise vertolkt de rol van de bizarre producent Les Grossman.


Dit karikatuur van een Hollywood-producent was het tegenovergestelde van wat we van Cruise gewend waren; zowel qua uiterlijk als inhoudelijk. Eén van Hollywoods grootste actiesterren werd aan de zijlijn gezet en pleegde vooral veel hilarische telefoontjes in een "fat suit" dat hem onherkenbaar maakte.

Spin-off
Een paar jaar na de release van Tropic Thunder werd er een spin-off over Les Grossman aangekondigd, maar dat leek er lange tijd niet meer van te komen. In 2022 kwamen Cruise en regisseur Christopher McQuarrie echter met een verrassing; de spin-off gaat er echt van komen.


Aangezien Cruise de Mission: Impossible-reeks nog moet afsluiten, bezig is met Top Gun 3 en zojuist een deal heeft gesloten met Warner Bros. om films voor hen te produceren, blijft het de vraag wanneer deze spin-off uit zal komen.

NieuwsFilm

meest populair