Tropic Thunder (2008)

The movie they think they're making... isn't a movie anymore.

De sterren van Scorched (I – VI), Satan’s Alley en the Fatties …proberen een Vietnamfilm te maken.
play

6,7 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
107 Min Verenigde Staten

Een groep acteurs gaat op locatie, in Zuid-Oost Azië een oorlogsfilm maken. Het zijn echter een stel prima donna's en de regisseur is ze helemaal zat.. Als laatste redmiddel om nog iets van de film te maken, trekt hij met z'n cast de jungle in, om ze in barre omstandigheden te laten acteren. Dit lukt iets te goed want ze komen echte "bad guys" tegen.

Regie
Ben Stiller
Cast
Robert Downey Jr., Ben Stiller, Jack Black, Steve Coogan, Jay Baruchel, Danny R. McBride, Brandon T. Jackson, Anthony Ruivivar, Amy Stiller, Matt Levin, Valerie Azlynn, Jeff Kahn, David Pressman, Eric Winzenried, Dempsey Silva.
Budget
$ 92.000.000
Opbrengst
$ 188.072.649
Release
13.08.2008
Release NL
25.09.2008
Release DVD
03.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Stiller | Cast: Ben Stiller (Tugg Speedman), Robert Downey Jr. (Kirk Lazarus), Jack Black (Jeff Portnoy). Matthew McConaughey (Rick Peck), Jay Baruchel (Kevin Sandusky), Tom Cruise (Les Grossman), Nick Nolte (Four Leaf Tayback) | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2008

We kennen allemaal de prototypes uit oorlogsfilms: de dappere leider, de vloekende neger met het kleine hartje, het stiekem bange groentje en natuurlijk de vileine, barbaarse tegenstanders. We kennen ook allemaal een aantal prototypes van acteurs: de stoere actieheld op z’n retour, de flauwe komiek die één en dezelfde grap voortdurend uitmelkt, de serieuze Oscarwinnaar met mooie quotes over zijn kunst en de rapper die zijn werkterrein wil uitbreiden. Tropic Thunder neemt de eerste, maar vooral ook de laatste groep op de hak, en tegelijkertijd ook het hele Hollywoodwereldje, met agenten, producers, en zelfs entertainmentprogramma’s.

De film, die na drie neptrailers begint, waaronder één hilarische die bijzonder goed geobserveerd is, gaat over de opnames van de oorlogsfilm Tropic Thunder, een verfilming van de eveneens fictieve memoires van Vietnamveteraan ‘Four Leaf’ Tayback. Regisseur Daniel Cockburn (haha!) kan de prima donna’s in zijn crew niet controleren. Het gaat om de actiester Tugg Speedman wiens poging tot serieus acteren faliekant mislukte, de Australische vijfvoudig Oscarwinnaar en ‘method’-acteur Kirk Lazarus en de aan van alles verslaafde komiek Jeff Portnoy. Om ze in het gareel te krijgen worden ze naar de echte jungle verplaatst... waar zich helaas ook echte drugsdealende inboorlingen bevinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

Tropic Thunder Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Heerlijke satire op Hollywood want dat is het toch vooral met leuke referenties naar Rambo, Eddie Mu......"

Zomerbiertje

"...Hele leuke film! naar het einde toe zakt hij een beetje in maar het is heerlijk om te ien hoe Stille......"

Peter2

"...Een kleuterklasje dat zo nodig een film in de Vietnam omgeving moest maken. En als de grootste kleut......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tropic Thunder

acties