Deze ijzersterke oorlogsfilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Gettysburg'

Deze ijzersterke oorlogsfilm heb je waarschijnlijk niet gezien: 'Gettysburg'

Hoewel er al vele historische oorlogsfilms gemaakt zijn, ken je deze succesvolle film waarschijnlijk nog niet.

De meeste oorlogsfilms gaan over de Tweede Wereldoorlog of over oorlogen in Azië of Afrika. Maar waar nou veel minder films over gemaakt zijn is de Amerikaanse Burgeroorlog.

Gelukkig heeft regisseur Ronald F. Maxwell de moeite genomen om de beroemde Slag bij Gettysburg in Pennsylvania naar het witte doek te brengen.

Slag bij Gettysburg
In de film Gettysburg uit 1993 staat de Slag bij Gettysburg centraal. In de zomer van 1863 marcheren de Geconfedereerden uit het zuiden op naar het noorden richting Pennsylvania.

Onder leiding van Generaal Robert E. Lee (Martin Sheen) komt het zuidelijke leger in Gettysburg oog in oog te staan met het leger van de Union.

Historisch
Gettysburg is een historische film over de drie dagen durende gevechten om Pennsylvania die wordt gezien als de bloedigste oorlog op Amerikaans grondgebied en de meest belangrijke tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.


Wat de film extra bijzonder maakt, is dat het niet alleen mooie en waargebeurde scènes bevat, maar dat het ook de strategieën, de grote missers en de heldendaden van de gevechten in beeld brengt.

Realistisch
Wat er nog meer aan bijdraagt dat de film zo geloofwaardig is, is het sterke acteerwerk van onder andere Stephen Lang, Tom Berenger en Martin Sheen.


Dat de film zo veel aandacht schenkt aan de gevechten, de tactieken, de juiste legeruitrusting en de betrokken luitenants, generaals en majoors draagt bij aan de realistische en daarmee geloofwaardige scènes.

Kijken
Nieuwsgierig geworden? Bekijk de film dan op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair