Nieuw personage in 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' bezorgde James Gunn kopzorgen

Nieuw personage in 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' bezorgde James Gunn kopzorgen

Maar het was niet omdat Marvel Studios zijn visie wilde ondermijnen, zo onthult de regisseur.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 was een noodzakelijke hit voor het Marvel Cinematic Universe, met overweldigend positieve reviews van zowel critici als het publiek. Maar het maakproces was niet zo makkelijk als het misschien lijkt.

Zo onthult schrijver-regisseur James Gunn op Threads. "Ik had moeite met het afronden van alles," zegt hij. "Het was niet de meest prettige schrijfervaring die ik ooit heb gehad. Gewoon pure wilskracht die het doorzette."

Adam Warlock
Vooral met één personage had Gunn het meeste moeite: Adam Warlock, gespeeld door Will Poulter. "Het was echt moeilijk," aldus Gunn. "Ik had Adam al beloofd aan het einde [van de vorige film]. Ik voelde een druk om hem erin te stoppen."

Uiteindelijk wist hij via de slechterik (de High Evolutionary, gespeeld door Chukwudi Iwuji) Warlock relevant te maken voor het verhaal. "De High Evolutionary had Adam's ras gemaakt, dat was de weg naar binnen," zo concludeert Gunn.

Geen bemoeienis van Marvel
Gunn ontkent ook meteen dat die druk te maken had met de studio. "Marvel veranderde niks," zegt hij stellig. "Als de studio de film niet leuk vindt, komen ze tussenbeide. [Maar] ik ben nooit gedwongen tot een verandering in mijn films, inclusief de Guardians-films."

Post by @jamesgunn
View on Threads


Guardians of the Galaxy Vol. 3 is voorlopig de laatste Marvel-film van Gunn, aangezien de filmmaker nu druk bezig is met zijn vernieuwing van het DC Universe. De film is momenteel te streamen via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair