Anthony Hopkins over 'The Silence of the Lambs': "Ik dacht dat het een kinderverhaal was"

Anthony Hopkins over 'The Silence of the Lambs': "Ik dacht dat het een kinderverhaal was"

Maar het script bewees dat de film absoluut geen kinderfilm was

Anthony Hopkins vertelt aan People dat hij zich de eerste keer dat hij het script van Silence of the Lambs ontving in 1989, nog levendig kan herinneren.

"Ik dacht door de titel dat het een kinderverhaal was," zegt Hopkins.

Een film met Jodie Foster
De acteur ontving het script van zijn agent toen hij in Londen was voor zijn rol in het toneelstuk M. Butterfly.

"Mijn agent zei: 'Ik wil dat je dit leest.' Ik vroeg: 'Is het een aanbod', waarop hij zei: 'Het is een film met Jodie Foster genaamd The Silence of the Lambs,''' aldus Hopkins.

Eén van de beste
Hopkins vertelt: "Dus ik opende het. Ik zat in de kleedkamer van het theater en las de eerste scène van Lecter door. Ik zei: 'Is dit een aanbod?' Hij zei: 'Ik weet het niet zeker.' Ik zei: 'Ik ga niet meer lezen, want dit is één van de beste scripts die ik ooit heb gelezen.'"



En de acteur werd door Jonathan Demme gecast voor de rol van koelbloedige moordenaar Dr. Hannibal Lecter.

Een man met smaak (voor lever met tuinbonen en een lekkere Chianti)
"Ik wist hoe ik de rol moest spelen", vervolgt Hopkins. "En ik weet het niet. Ik heb een instinct over deze rollen. Ik kon Lecter begrijpen. Ik kon het mysterie begrijpen van de man, de eenling, de geïsoleerde stem in het donker, de man bovenaan de trap die er niet echt is."



Silence of the Lambs uit 1991 gaat over een jonge FBI-agent, gespeeld door Jodie Foster, die de hulp nodig heeft van manipulatieve kannibaal Dr. Hannibal Lecter, gespeeld door Anthony Hopkins om een andere seriemoordenaar te vangen.

NieuwsFilm

meest populair