Hoe is het nu eigenlijk met de originele Paul Atreides uit 'Dune' (1984)?

Hoe is het nu eigenlijk met de originele Paul Atreides uit 'Dune' (1984)?

Kyle MacLachlan maakte zijn filmdebuut in David Lynch' 'Dune'. Hoe gaat het vandaag de dag met hem?

De naam Kyle MacLachlan zegt je misschien wel iets. Deze topacteur is voornamelijk bekend van zijn samenwerkingen met regisseur David Lynch. Denk aan zijn rollen in Twin Peaks en Blue Velvet. De twee werkten voor het eerst samen aan de Dune-verfilming uit 1984.

MacLachlan is misschien wel het meest bekend om zijn werk met Lynch, maar hij heeft zeker niet stilgezeten de laatste jaren.

Lancering
MacLachlan maakte met de hoofdrol van Paul Atreides in David Lynch's Dune zijn filmdebuut. De film werd destijds niet al te best ontvangen en Lynch doet het liefst alsof de film niet bestaat, maar door de jaren heen zijn mensen deze verfilming van Frank Herberts scifi-klassieker meer gaan waarderen.

MacLachlan kijkt tegenwoordig als volgt terug op de film die zijn carrière lanceerde: "Mijn gevoelens erover evolueren in de loop van de tijd. Ik beschouw het als een gebrekkig juweeltje. Het is op zoveel manieren adembenemend."

Fallout
MacLachlan zie je tegenwoordig in redelijk wat films en series. Zo had hij in recente jaren rollen in de films The House with a Clock in It's Walls, Tesla en Capone. Onlangs had hij ook gastrollen in de series Futurama, Lucky Hank en Young Jedi Adventures.


Dit jaar speelt hij weer eens een hoofdrol in een enorm grote serie: Fallout van Prime Video. De serie is een bewerking van de gelijknamige reeks videospellen speelt zich af in een toekomstig, post-apocalyptisch Los Angeles, veroorzaakt door nucleaire devastatie. Burgers leven in ondergrondse bunkers om zichzelf te beschermen tegen straling, mutanten en bandieten.

Dune: Part Two
Over een maand verschijnt eindelijk het geanticipeerde vervolg op de Dune-remake uit 2021 in de bioscoop. MacLachlan had destijds alleen maar goede woorden over Denis Villeneuve's Oscar-genomineerde film: "Ik weet nog dat ik van oor tot oor glimlachte. Het was echt leuk."


Part Two introduceert een aantal personages die in de David Lynch-versie al voorkwamen: Feyd Rautha-Harkonnen, Princess Irulan en Padishah Emperor Shaddam IV. De film verschijnt op 29 februari in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair