Deze 3 kersverse series, waaronder 'American Nightmare', zetten Netflix op zijn kop

Deze 3 kersverse series, waaronder 'American Nightmare', zetten Netflix op zijn kop

Opgroeien is niet altijd leuk, een ijzige detective, en hoe mis het kan gaan in het Amerikaanse rechtssysteem.

Netflix boert goed de laatste tijd, met weer een ijzersterke week achter de rug. Verschillende steengoede series kwamen uit, waar de recensenten van SerieTotaal hun kritische licht op laten schijnen.

Boy Swallows Universe
In de achterbuurten van het Australische Brisbane blijft de jonge Eli Bell zich vastklampen aan zijn idealen. De personages weten in het hart te raken, volgens recensent Naomi Klees, en zorgen voor een onroerend verhaal dat je niet snel loslaat. Oordeel: 4 sterren.

Klees deelde: "Nope, 'Boy Swallows Universe' heeft weinig te maken met de tienerserie 'Boy Meets World'. We loeren weliswaar mee in de ongebreidelde chaos in het hoofd van een puber, maar 'Boy Swallows World' benadrukt pijnlijkere issues dan schoolproblemen en is zeker geen komedie. Meermaals monden situaties uit in hartzeer, met tragische ontknopingen tot besluit."

Lees de rest van de recensie.

Forst
Deze ijzige detectiveserie uit Polen weet een complex verhaal neer te zetten én een kille sfeer te bewaren via sterke cinematografie. Knap werk, volgens Rick Vissers, dat zorgt voor een onderhoudende en bij vlagen gruwelijke serie. Oordeel: 4 sterren.

Vissers vond: "Aan alles is merkbaar dat het volledige verhaal uitgebreider is dan wat in zes afleveringen past. Ook is duidelijk dat in de personages meer omgaat dan de serie laat zien. Dit geeft 'Forst' een onvoorspelbaarheid met een erg beangstigende werking, zeker in combinatie met de gruwelijkheid van de getoonde taferelen."

Lees de rest van de recensie.

American Nightmare
De zaak van 'real-life Gone Girl' wordt in een documentaireserie gegoten, die er niet voor schroomt het Amerikaanse rechtssysteem aan de tand te voelen. Jip Strijbos dat de serie soms verviel in onnodige sensatie over een bijzonder serieuze zaak, maar dat diens missie zuiver is. Oordeel: 3 sterren.

Strijbos stelde: "Halverwege verandert de toon en is 'American Nightmare' niet langer een spannende truecrimedocumentaire, maar een snijdende kritiek op hoe de politie en de FBI flinke steken hebben laten vallen. Verontwaardiging slaat om in boosheid wanneer er steeds meer naar buiten komt over de afhandeling van de zaak en de onwil van de politie om er dieper in te duiken."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair