Whoopi Goldberg begrijpt waarom 'Barbie' niet zoveel Oscarnominaties heeft en komt met uitleg

Whoopi Goldberg begrijpt waarom 'Barbie' niet zoveel Oscarnominaties heeft en komt met uitleg

De met een Oscar bekroonde actrice zegt dat niet iedereen kan winnen.

Eerder deze week werden de Oscarnominaties bekend gemaakt. Hoewel Barbie voor maar liefst 8 Oscars genomineerd werd, ontbreken ook bepaalde grote namen. Dit zorgt voor de nodige gefronste wenkbrauwen, maar Whoopi Goldberg vindt dit zelf niet zo vreemd.

Goldberg, o.a. bekend van The Sister Act en The Color Purple, heeft de nominaties ook meegekregen. Barbie maakt na Oppenheimers 13 nominaties en Killers of the Flower Moon met zijn 10 nominaties kans op de meeste Oscars. Niet verkeerd zou je zeggen.

'Onterecht'
Het is de nodige Barbie-fans echter in het verkeerde keelgat geschoten dat hoofdrolspeelster Margot Robbie en regisseuse Greta Gerwig niet genomineerd werden, iets dat in de ogen van veel filmfanaten wel verdiend zou zijn.

Goldberg is het hier niet mee eens en geeft haar ongezouten mening: "Je krijgt niet altijd alles dat je wilt. Films worden niet 'genegeerd'. Je moet gewoon onthouden dat niet iedereen een prijs krijgt en het is allemaal subjectief".

Begrip
Goldberg vervolgt: "Films zijn gewoon subjectief. Jij mag een film fan wel goed of zelfs geweldig vinden, dat betekent niet dat de mensen die stemmen deze ook per se fantastisch vinden". De actrice weet op dit gebied ook wel waar ze het over heeft.



Goldberg mocht de Oscars zelf vier keer presenteren en was op een gegeven moment ook zelf een lid van de Academy board. Zelf won ze ook al een Oscar in 1990 voor haar rol in Ghost.

NieuwsFilm

meest populair