Met deze vermakelijke film kwamen de carrières van Michael Cera en Jonah Hill in een stroomversnelling

Met deze vermakelijke film kwamen de carrières van Michael Cera en Jonah Hill in een stroomversnelling

Twee van elkaar afhankelijke middelbare scholieren worden gedwongen om te gaan met verlatingsangst nadat hun plan om een van drank doordrenkt feest te organiseren mislukt.

Superbad: één van de beste coming-of-age/teen buddy-komedies uit de 00's die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een cultklassieker en favoriet bij een filmavondje met vrienden. Op het eerste gezicht lijkt het succes van de film misschien toeval, maar niets is minder waar.

Het script werd namelijk geschreven door Evan Goldberg en Seth Rogen, die toen beiden al vrij bekende gezichten in Hollywood waren. (Het duo begon al met dit script toen ze nog maar dertien jaar oud waren.) Mede hierdoor kon de film van regisseur Greg Mottola rekenen op een budget van om en nabij twintig miljoen dollar.

Plot
Seth, Evan en Fogell zijn drie tienerjongens die dol zijn op drinken en wanhopig graag seks willen hebben. Als een meisje, die Seth erg leuk vindt, hem vraagt om de drank voor haar feest te halen ziet hij dit als een perfecte gelegenheid om van haar zijn vriendin te maken.

Het trio bedenkt hoe ze aan de alcohol kunnen komen met Fogells nieuwe valse identiteitsbewijs, maar de zaken zullen niet soepel verlopen voor het trio. Seth en Evan raken gescheiden van Fogell (nu McLovin genoemd) en ze hebben nog steeds niet de alcohol voor het feest die avond.

Cast
Het script van Golberg en Rogen en de regie van Mottola waren niet de enige factoren tot het succes van Superbad. Ook de cast vol jonge en opkomende Amerikaanse acteurs en actrices hielp hier 100% aan mee.


Dat Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse alle drie hun eerste écht grote rol te pakken hadden weten we allemaal, maar bij een rewatch zul je ongetwijfeld ook de ondertussen bekend geworden koppen van Bill Hader, Dave Franco en Emma Stone (!) terugzien.

McLovin
De scène waarin Fogell met zijn nieuw verkregen vervalste, Hawaïaanse identiteitskaart pronkt is misschien wel de meest bekende scène uit de film.


De bijnaam/term 'McLovin' hoor je, tot de dag van vandaag, met enige regelmaat nog wel ergens vallen; er is zelfs een band die zichzelf de 'McLovins' noemen.

NieuwsFilm

meest populair