'Scream'-ster Melissa Barrera heeft vrede met haar ontslag van 'Scream 7'

'Scream'-ster Melissa Barrera heeft vrede met haar ontslag van 'Scream 7'

"De mensen die van mij houden weten wie ik ben", de actrice heeft geen spijt vaan haar controversiële social media posts.

Een aantal weken geleden legde Spyglass Entertainment een bom onder hun Scream-franchise. De filmstudio ontsloeg hoofdrolspeelster Melissa Barrera om haar pro-Palestina posts op social media. Binnen een paar dagen tijd verlieten ook Jenna Ortega en regisseur Christopher Landon de langlopende horrorreeks. Barrera heeft inmiddels vrede gesloten met haar ontslag.

Barrera plaatste na het begin van de oorlog in Gaza een aantal berichten op social media waarin ze haar medeleven uitte met de slachtoffers in Gaza en de bombardementen van Israel bekritiseerde. Niet veel later maakte Spyglass entertainment bekend de actrice te hebben ontslagen, in de ogen van de studio waren de posts antisemitisch.

"Ik weet wie ik ben"
"Ik was in shock," vertelt Barrera in een interview met Rolling Stone over haar ontslag. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik weet heel goed wie ik ben, alle dingen die ik heb gezegd kwamen van een plek van liefde en menselijkheid. Ik wilde opkomen voor mensenrechten en vrijheid voor alle mensen. Dat zou geen controversiële mening moeten zijn, het zou niet ter discussie moeten staan."

"Dus ik heb er vrede mee, de mensen die van mij houden weten wie ik ben en wat mijn mening is. En ik denk dat de meeste mensen het ook zo zien."

Jenna Ortega
Een dag na het ontslag van Barrera maakte haar collega Jenna Ortega bekend dat zij ook niet in Scream 7 te zien zou zijn. Haar management verklaarde dat ze door andere verplichtingen, zoals de opnames van Wednesday seizoen 2, haar ontslag had ingediend. Fans trekken die verklaring in twijfel en geloven dat Ortega ontslag nam uit solidariteit met haar collega.

"Jenna is een goed persoon en wij houden van elkaar. Zij zou tijd voor mij maken en ik voor haar", vertelt Barrera over haar collega. De actrice geeft geen duidelijk antwoord op de vraag of Ortega uit solidariteit ontslag heeft genomen.

Door alle drama achter de schermen heeft Scream 7 nu geen hoofdrolspelers en regisseur meer. Op dit moment staat er dan ook geen release-datum voor Scream 7 gepland.

NieuwsFilm

meest populair