Nieuwe 'Kick-Ass' reboot dreigt dezelfde fout te maken als voorgangers

Nieuwe 'Kick-Ass' reboot dreigt dezelfde fout te maken als voorgangers

De makers riskeren met hun plannen voor de franchise nu al een herhaling...

De originele twee Kick-Ass films waren kritisch een succes (zeker de eerste), maar financieel presteerde de tweede zo zwak dat een derde deel in de prullenbak verdween en de reeks een stille dood stierf.

Regisseur Matthew Vaughn (die nu fungeert als uitvoerend producent) komt binnenkort met een reboot met nieuwe personages en de mogelijkheid om enkele oorspronkelijke acteurs terug te brengen.

Trilogie
Het eerste deel, getiteld School Fight, is al opgenomen en klaar voor release. De opnames van het vervolg Vram zijn echter ook al begonnen, nog vóórdat het eerste deel überhaupt in de bioscoop gedraaid heeft.

Volgens Vaughn wordt het een meta-universum, eindigend met het derde deel dat simpelweg weer Kick-Ass gaat heten en het geheel verbindt. Dit klinkt als een oorsprongstrilogie met een uiteindelijke transformatie naar de superheld die daarna nog verder kan (en moet) gaan qua projecten.


Duur geintje
Vaughn lijkt dus wel héél erg overtuigd van het feit dat School Fight een kassucces wordt, maar mocht deze niet aanslaan en floppen, dan wordt alles bij elkaar een duur geintje. Dit overkwam ook Kick-Ass 2 in 2013 die duidelijk een open einde had naar een Kick-Ass 3 die er nooit kwam.

NieuwsFilm

meest populair