Emma Stone weet Netflix helemaal over te nemen met 'The Favourite'

Emma Stone weet Netflix helemaal over te nemen met 'The Favourite'

De film van regisseur Giorgos Lanthimos (Poor Things) wordt volop bekeken op Netflix.

Binnenkort draait de film Poor Things ook in de Nederlandse bioscopen. De film komt van regisseur Giorgos Lanthimos die eerder hoge ogen gooide met onder andere The Lobster en The Favourite. De laatste maakt nu indruk op Netflix.

The Favourite komt uit 2018 en kreeg 10 Oscarnominaties, waarvan Olivia Colman de enige won voor Beste actrice. Netflix omschrijft de film met woorden als "offbeat, historisch drama" en "LGBTI" en je ziet ook rollen van Emma Stone, Nicholas Hoult en Rachel Weisz.

Sterk ontvangen
Met 93 procent op Rotten Tomatoes staat The Favourite er goed bij op Rotten Tomatoes, al is de publieksscore op de site iets minder hoog: 70 procent. De IMDb staat op een nette 7,5 na 220 duizend stemmen.

"Het ene moment komt ze over als een meedogenloze vorstin, het andere moment als een kleuter die mokt omdat haar beste vriendin haar op een das vindt lijken. Prachtig gespeeld," schreef Frank Stol over actrice Olivia Colman in zijn recensie met drie sterren.

Nu op Netflix
Wil je The Favourite graag zien voorafgaand aan Poor Things? Je vindt de film nu hier op Netflix.


De synopsis: Terwijl een zieke koningin Anne haar greep op een koninkrijk in oorlog verliest, raakt haar vertrouwelinge in de clinch met een sluwe jonge rivaal voor de genegenheid van de heerser.

NieuwsFilm

meest populair