Jack Nicholson betuigt steun aan Franse stakers

De Amerikaanse acteur Jack Nicholson heeft zijn steun betuigd aan stakende acteurs in Frankrijk. Als gevolg van de staking werden woensdag in Parijs de opnamen van zijn nieuwe film afgebroken.

Een groep van ongeveer 250 acteurs en technici kwam de opnamen verstoren op een brug over de rivier de Seine. De betogers weigerden te vertrekken en Nicholson vroeg hen door een megafoon wat het probleem was. Toen hij hoorde dat de acteurs zich bedreigd voelen in hun rechten, riep hij in gebroken Frans ,,de strijd wordt voortgezet. De producent besloot daarop de opnamen stil te leggen.

De stakers protesteren tegen een verandering van het systeem van werkloosheidsuitkeringen. In meerdere plaatsen in Frankrijk hebben artiesten en technici de afgelopen dagen het werk neergelegd.

Als gevolg van de stakingen is het 55e internationale muziekfestival in de Franse stad Aix-en-Provence is geannuleerd. Ook het theaterfestival in Avignon, een van de belangrijkste Franse culturele manifestaties, is afgelast.

De nieuwe film van Nicholson wordt geregisseerd door Nancy Meyers en heeft nog geen titel. Nicholsons tegenspelers in de romantische komedie zijn onder meer Diane Keaton en Keanu Reeves.



NieuwsFilm

meest populair