De vergeten Al Pacino-film die wel herontdekt mag worden

De vergeten Al Pacino-film die wel herontdekt mag worden

'Scarecrow' is een vaak vergeten film van topacteur Al Pacino.

In 1973 kwam de film Scarecrow uit. In de film speelt topacteur Al Pacino mee. Dit was een van zijn eerste grote filmrollen. Maar de film wordt niet vaak genoemd.

De jaren 70 van de twintigste eeuw waren goede jaren voor de filmindustrie. Veel nieuwe filmmakers mochten hun kans wagen, en daar kwamen heel wat goede films uit voort. Toch komt Scarecrow niet vaak voor in de lijstjes met de beste films van de jaren 70, terwijl het toch een behoorlijk goede film is.

Verhaal
Max komt uit de gevangenis en wil een autowasserette beginnen. Lion heeft vijf jaar geleden zijn zwangere vrouw verlaten en wil nu op zoek naar zijn kind. Ze trekken samen op om hun plannen te verwezenlijken.

De twee krijgen een sterke band, maar zijn helaas ook grote pechvogels. Het wordt een grote zwerftocht, waarin beide mannen proberen hun plannen te verwezenlijken.

Cast
De rol van Lion wordt gespeeld door Pacino. De rol van Max wordt gespeeld door Gene Hackman. De film wordt geregisseerd door Jerry Schatzberg.


De film mocht geproduceerd worden van Warner Bros. omdat zij op zoek waren naar een film met een laag budget. Ze waren het vertrouwen in grote, dure projecten een beetje kwijtgeraakt. Schatzberg kende Pacino van een eerder project, en nu werkten ze dus opnieuw samen.

Ontvangst
De film werd goed ontvangen. Met 76% op Rotten Tomatoes en een 7,2/10 op IMDb waren zowel de critici als het publiek redelijk te spreken over de film.


De film won in 1973 de Palme d'Or op het filmfestival van Cannes. De box-office-opbrengsten van de film waren ongeveer vier miljoen dollar, een goede score in die tijd.

Streamen
Scarecrow is voor drie euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair