Wat je moet weten over Henry Cavills 'Argylle' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over Henry Cavills 'Argylle' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Deze week komen we erachter wie de 'echte' Agent Argylle is.

Matthew Vaughn, de regisseur van de Kingsman-films en Kick-Ass, keert deze week terug met een nieuwe actiefilm: Argylle. Het is een productie van Apple Original Films en heeft een productiebudget van maar liefst 200 miljoen dollar. Toch heerst er verbazend veel mysterie rondom zo'n grote productie.

Henry Cavill is naast toptalenten als Bryan Cranston, Samuel L. Jackson, Ariana DeBose, John Cena en Dua Lipa te zien in Vaugns nieuwste spionagethriller.

Verhaal
Elly Conway (Bryce Dallas Howard), een introverte spionageschrijver die zelden haar huis verlaat, wordt meegezogen in de echte wereld van spionage wanneer de plots van haar boeken iets te dicht bij de activiteiten van een sinister ondergronds syndicaat komen.

Wanneer Aiden (Sam Rockwell), een spion, opduikt om haar te redden (zegt hij) van ontvoering of moord (of beide), worden Elly en haar geliefde kat Alfie ondergedompeld in een geheime wereld waar niets, en niemand, is wat het lijkt.

Verfilming, maar van wie?
Argylle werd in 2022 aangekondigd als een verfilming van het gelijknamige boek van auteur Elly Conway, dat nog moest verschijnen. Er was echter niks bekend over deze schrijfster en sites als The Hollywood Reporter konden op geen manier contact met haar krijgen voor interviews.


Dit wijst er dus op dat Elly Conway een pseudoniem is, maar van wie dan? Fans dachten dit raadsel te hebben opgelost door de conclusie te trekken dat Elly Conway eigenlijk Taylor Swift was, maar Matthew Vaughn heeft dit weerlegd. Het boek is inmiddels uitgebracht en de film verschijnt deze week, maar het is op het moment van schrijven nog een mysterie wie Conway nou echt is.

Vaugn-verse?
Apple lijkt veel vertrouwen te hebben in dit project. Regisseur Matthew Vaughn vertelde onlangs dat er al plannen zijn voor vervolgfilms en hij Argylle wil integreren in het Kingsman-universum. Hij stelde dat hij nog een derde franchise toe wil voegen aan dit 'Vaughn universum', maar daar weten we niks over tot nu toe.


Of die plannen ook daadwerkelijk worden verwezenlijkt, is nog maar de vraag. Het is een kwestie van afwachten of de film een financieel succes wordt. Argylle verschijnt op 1 februari in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair