Argylle

Argylle (2024)

Pluspunten voor amusement, minpunten voor de vergezochtheid. De laatste akte gaat echt te ver in onzinnigheid.
play

4,8 details

  • 139 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
139 Min Verenigd Koninkrijk

Wanneer de verhalen van de teruggetrokken auteur Elly Conway's fictieve spionage-romans de geheime acties van een echte spionage organisatie beginnen te weerspiegelen, behoren rustige avonden thuis tot het verleden. Begeleid door haar kat Alfie en Aiden, een kat-allergische spion, races over de hele wereld om de moordenaars een stap voor te blijven als de lijn tussen Conway's fictieve wereld en haar echte begint te vervagen.

Regie
Matthew Vaughn
Cast
Catherine O'Hara, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Sam Rockwell, Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, John Cena, Ariana DeBose, Dua Lipa, Sofia Boutella, Jason Fuchs, Rob Delaney, Jing Lusi, Bobby Holland Hanton, Stanley Morgan, Fiona Marr, Grecia De la Paz, Daniel Singh, Alaa Habib.
Release
31.01.2024
Release NL
01.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew Vaughn | Scenario: Jason Fuchs | Cast: Bryce Dallas Howard (Elly), Sam Rockwell (Aidan), Bryan Cranston (Ritter), Catherine O'Hara (Ruth), Henry Cavill (Argylle), e.a. | Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2024

Films die zichzelf niet al te serieus nemen, kunnen zich veel veroorloven. Het gaat vaak ten koste van wat diepgang, maar dat is gelukkig geen vereiste voor vertellingen. Maar wanneer een productie zo'n tweehonderd miljoen dollar kost, is het prettig als de kolder het verhaal niet volledig overschaduwt. Met zo'n prijskaartje verwacht je dat de makers op zijn minst hun best doen de kijker emotioneel te raken. Argylle schiet te ver door in onzinnige actie om dat voor elkaar te krijgen.

Elly heeft vier bestsellers geschreven, spionageromans met ene Argylle als hoofdpersonage. Het valt op dat ze haast voorspellende gaven heeft omdat haar verhalen overeenkomen met echte voorvallen binnen de spionagewereld. Zo erg zelfs dat een sinistere organisatie het op haar gemunt heeft om haar inschattingsvermogen in te zetten bij het vinden van een verstopte USB. Gelukkig krijgt ze hulp van geheim agent Aidan om haar in leven te houden terwijl ze het ding opspoort.

videotrailers & clips

alle artikelen (24)

Argylle Nieuwsberichten