Matthew Vaughn moet drastisch het roer omgooien na floppen 'Argylle'

Matthew Vaughn moet drastisch het roer omgooien na floppen 'Argylle'

Zijn volgende project wordt misschien een poging om zijn haperende carrièreformule te doorbreken...

Arme Matthew Vaughn. De regisseur, die koste wat het kost een spionage-universum wilde creëren met een cross-over tussen een Kingsman-trilogie, een nog naamloze trilogie én Argylle, ziet zijn jongensdroom in rook opgaan door het falen van laatstgenoemde.

Want ook Argylle moest eigenlijk een trilogie worden, maar de titel stevent af op een flop en laat dus zien dat Vaughn nu toch echt eens buiten zijn veilige comfortzone moet stappen en nieuwe genres moet aanpakken.

Van 75% naar 35%
Zijn laatste vier projecten waren namelijk allemaal spionagefilms die een aantoonbaar neerwaartse spiraal laten zien, zowel qua waarderingscijfers als qua opbrengsten met het zwakke Argylle als absolute dieptepunt.

Kingsman voelde als een frisse wind, maar opvolger The Golden Circle had een overvol verhaal en slaagde er niet in dezelfde luchtigheid te evenaren. Prequel The King's Man was merkwaardig saai en Argylle gaat gebukt onder een superverwarrend plot, te lange speelduur en een véél te kleine rol voor Henry Cavill, terwijl die prominent aanwezig was in de marketing.

Een musical proberen
Vaughn's volgende project zou wellicht een volwaardige musical kunnen zijn. Hij onhult in de 'Happy Sad Confused'-podcast dat Damien Chazelle van La La Land hem een script had gestuurd dat hij beschrijft als "Kick-Ass meets The Wizard of Oz" en geeft toe dat de dansscène in Argylle zijn manier was om te testen of hij volledige muzikale nummers kon maken.


Hoewel het niet officieel bevestigd is dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren, is het juist precies het soort uitdaging dat Vaughn zou moeten aangaan.

NieuwsFilm

meest populair