Robin Williams wilde zijn geïmproviseerde tekst in 'Good Will Hunting' behouden

Robin Williams wilde zijn geïmproviseerde tekst in 'Good Will Hunting' behouden

Matt Damon was dol op de twee zinnetjes die de geliefde acteur in een keer bedacht.

Het komt wel vaker voor dat een acteur een scène of (deel) tekst volledig improviseert en dat deze in de film blijft zitten. Recentelijk kwam er nog een artikel hierover langs over Sean Connery die dit in de Indiana Jones-franchise deed. Nu is Robin Williams aan de beurt.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de geliefde acteur, die nog veel meer had kunnen laten zien als hij niet 10 jaar geleden zelfmoord pleegde. Gelukkig zal Williams nooit vergeten worden, door als het moois dat hij heeft gemaakt, waaronder het pareltje Good Will Hunting.

Verhaal
In Good Will Hunting staat Matt Damons Will Hunting centraal. Ondanks zijn uitzonderlijke wiskundige talenten, wordt de briljante maar tevens rebelse Will geconfronteerd met innerlijke conflicten waardoor hij niet echt ver in het leven komt.

Wanneer hij word ontdekt door een wiskundeprofessor, schakelt deze de therapeut Sean Maguire (Williams) in, in de hoop Will te kunnen helpen om zijn talenten te erkennen en zijn innerlijke demonen te confronteren.

Ontvangst
De film uit 1997 werd ijzersterk onthaald. Zo scoort deze op IMDb een hele mooie 8,3 en op Rotten Tomatoes weer een 97%. Williams won ook een Oscar voor zijn glansrol. Heel erg gek is dit niet, aangezien hij ijzersterk was in dit pareltje.


Damon en Ben Affleck namen ook het script voor hun rekening, maar de laatste zin van Williams, namelijk zijn: "Son of a bitch. He stole my line" werd geïmproviseerd door de acteur zelf. Damon vond dit echter zo goed passen dat hij besloot dit in de film te behouden.

Geweldig
Zo zei Damon al eerder: "Robin wilde het steeds weer opnieuw proberen. We hebben misschien wel 60 keer deze scène opgenomen. Hij zei elke keer iets anders, maar toen hij dit zei zei ik meteen: 'holy shit, hoe heb ik hier niet aan kunnen denken?!' Het was dé perfecte zin". Bekijk zijn reactie hieronder terug vanaf 9:03.



NieuwsFilm

meest populair