Deze geïmproviseerde 'Indiana Jones'-tekst van Sean Connery bleef in de film zitten

Deze geïmproviseerde 'Indiana Jones'-tekst van Sean Connery bleef in de film zitten

Steven Spielberg moest er zo van lachen dat hij besloot het niet te verwijderen.

Het komt wel vaker voor dat een acteur een scène of (deel) tekst volledig improviseert en dat deze in de film blijft zitten. Recentelijk kwam er nog een artikel hierover langs over Harrison Ford die dit deed in de Indiana Jones-franchise deed. Nu is Sean Connery aan de beurt.

De Schotse acteur werd wereldberoemd als James Bond in de beginjaren van de filmreeks. Hij had echter nog de nodige andere bekende rollen naast zijn werk als 007. Zo won hij bijvoorbeeld een Oscar voor zijn glansrol in The Untouchables en was hij ook te zien in Indiana Jones and the Last Crusade.

Rol
In de blockbuster is Connery te zien als Dr. Henry Jones, de vader van Fords Indiana Jones. Henry is spoorloos verdwenen tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, waarvan de inhoud eeuwig leven schijnt te schenken.

Indy besluit op zoek te gaan naar zijn vader, in de hoop hem te kunnen vinden en tegelijkertijd het mysterie rondom de Graal op te lossen. De blockbuster werd enorm goed onthaald en dit is mede te danken aan het sterke acteerwerk van Connery.

Improvisatie
Wanneer Indy zijn vader weer vindt en samen met hem achter de Graal aangaat, vindt er op een gegeven moment een grappig moment plaats. Henry weet namelijk dat ze te maken hebben met een Nazi, al vraagt Indy zich af hoe dit komt.


Indy vraagt zijn vader dan ook: "How did you know she was a Nazi?" waarop zijn vader droog reageert: "She talks in her sleep". Dit stond echter niet in het script en werd geïmproviseerd door Connery.

Spielbergs reactie
Steven Spielberg, natuurlijk de regisseur van de blockbuster, barstte net zoals de rest van de cast en crew in lachen uit. De filmmaker besloot vervolgens om het geinige moment toe te voegen aan de film zelf.



NieuwsFilm

meest populair