Je schrikt je rot als je hoort hoeveel de film 'Argylle' met Henry Cavill heeft gekost

Je schrikt je rot als je hoort hoeveel de film 'Argylle' met Henry Cavill heeft gekost

De eerste voorspellingen klinken niet erg veelbelovend al helemaal vanwege het peperdure prijskaartje.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Deadpool 3. Regisseur Matthew Vaughn gelooft dat dit het superheldengenre een enorme boost gaat geven. Hij was de laatste tijd zelf druk bezig met zijn blockbuster Argylle, waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt.

Vaughn liet al eerder weten dat hij hoopt hier een franchise van te kunnen maken, maar de vraag is of dat gaat lukken. De box-office voorspellingen zijn namelijk allesbehalve veelbelovend. Box Office Pro liet enige tijd geleden weten dat de film in zijn openingsweekend tussen de 25 en 30 miljoen dollar op zou halen, maar dit cijfer ligt nu heel wat lager.

Probleem
Deadline kwam recentelijk met een rapport waarin staat dat de film eerder rond de 15 miljoen dollar zal blijven hangen, ongeveer de helft van wat eerst verwacht werd. Dit zou een grote klap zijn voor Vaughn en zijn team, want als de blockbuster niet goed scoort, is het nog maar de vraag of er sequels gemaakt zullen worden.

Wel moet erbij gemeld worden dat Argylle een Apple Original Film is, waardoor deze het voornamelijk zal moeten hebben van de streamingdienst. Filmstudio Universal brengt de film echter ook uit in diverse bioscoopzalen, maar dit lijkt een riskant plan.

Prijskaartje
Argylle moet eigenlijk een box-office kraker worden, aangezien de blockbuster maar liefst ongeveer 200 miljoen dollar heeft gekost.


Hoewel de eerste reviews positief zijn, is het toch verontrustend dat een film met grote sterren als o.a. Henry Cavill, Sam Rockwell, Samuel L. Jackson, John Cena, Bryan Cranston, Bryce Dallas Howard én Dua Lipa een gok lijkt te zijn.

NieuwsFilm

meest populair