De martelscène in deze Denzel Washington-film had heel wat gruwelijker kunnen zijn

De martelscène in deze Denzel Washington-film had heel wat gruwelijker kunnen zijn

De acteur laat zich er zelf over uit en zegt dat wij een milde versie te zien kregen.

Denzel Washington is al decennialang een van de beste acteurs die er rondloopt in Hollywood. De levende legende heeft al de nodige toprollen neergezet, ook in verschillende actiefilms. Een scène was echter zo gruwelijk dat deze werd aangepast.

Washington wist hoge ogen te gooien met keiharde actiefilms als Training Day en natuurlijk The Equalizer-trilogie. Hierin zitten de nodige bloederige momenten, maar in Man on Fire van Tony Scott ging de acteur in de ogen van het testpubliek te ver.

Verhaal
In deze film, die alweer 20 jaar geleden uitkwam, kruipt Washington in de huid van de Amerikaanse ex-soldaat John Creasy, die in Mexico woont. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad.

Uiteindelijk kan hij dit toch niet voorkomen, maar misschien is er toch meer aan de hand dan oorspronkelijk gedacht. Creasy zet alles op alles om Balletto te redden, ook als hij hiervoor criminelen stevig aan de tand moet voelen of zelfs moet martelen.

Te gruwelijk
Op een gegeven moment snijdt Creasy de vingers van een corrupte politieagent eraf. Hier zegt Washington het volgende over: "Toen we de 'test-screenings' deden, waren veel mannen over deze scène aan het klagen. Verrassend genoeg hadden vrouwen er geen moeite mee".


"Deze scène was oorspronkelijk heel wat langer en gruwelijker, maar dat is ook hét thema van de film. Het zet je aan het denken. Wat zou je zelf doen in zo'n situatie? In mijn ogen is John Creasy het meest heldhaftige personage dat ik in mijn carrière heb gespeeld".

Kijken
Wil je hier zelf over kunnen oordelen? Man on Fire is te vinden op Amazon Prime, Pathé Thuis en Netflix. Buiten Washington zijn de andere hoofdrollen weggelegd voor Dakota Fanning, Mickey Rourke, Christopher Walken, Marc Anthony en Rahda Mitchell.



NieuwsFilm

meest populair