Keanu Reeves eert collega Lance Reddick en zijn legendarische status: "We missen u"

Keanu Reeves eert collega Lance Reddick en zijn legendarische status: "We missen u"

Keanu Reeves ontvangt een award ter ere van de overleden acteur Lance Reddick tijdens de Saturn Awards.

Lance Reddick overleed vorig jaar onverwachts in zijn slaap. De acteur zat nog middenin de promotie van John Wick 4, waarin hij steeds de conciërge speelde.

Dat plotselinge verlies maakte het voor de cast van John Wick extra zwaar. Bij de jaarlijkse Saturn Awards mocht Keanu Reeves een award ter ere van Lance ophalen. In de onderstaande YouTube-video van Entertainment Tonight is te zien dat Keanu dat best een emotioneel moment vond.

Bijzonder mens
Keanu zei: "Hij was aardig, gul, had inzicht, was authentiek. Hij had gratie en kracht, samen met een kwetsbaarheid dat ons aantrok. Hij steunde ons en inspireerde ons. Hij had een vuur, een creatief vuur."

In het interview achter de schermen geeft Keanu er niet om dat hij legendarisch wordt genoemd. Maar wel dat hij een award krijgt dat om Lance Reddick draait. Hij zei: "Lance was een bijzonder mens en een bijzondere artiest."

Prachtig werk
Ook zei Keanu: "Hij heeft meer dan 25 jaar prachtig werk verricht. Hij zette de toon met zijn series, als stem-acteur, in films en videogames. Hij deed dat gewoon. Hij deed alles. En het is duidelijk dat hij te vroeg ging."



Keanu sloot zijn speech af met een ontroerende: "Lance, we missen u sire. We missen u allemaal zo erg. We houden van u."

NieuwsFilm

meest populair