Opvolger van Disney's 'Moana' alias 'Vaiana' verschijnt dit jaar al

Opvolger van Disney's 'Moana' alias 'Vaiana' verschijnt dit jaar al

Disney verrast fans met aankondiging van vervolg op populaire animatiefilm.

Disney onthulde eerder deze week een grote verassing voor fans van Moana (Vaiana in de Nederlandse versie). Niet alleen wordt er gewerkt aan een vervolg op de animatie-klassieker, maar de film is al bijna klaar en komt later dit jaar al uit.

Disney CEO Bob Iger maakte dinsdag bekend dat Moana 2 op 27 November in de bioscopen te zien is. "Moana is een van onze populairste films en we kunnen niet wachten om jullie meer te laten zien van de avonturen van Moana en Maui", liet Iger weten.

Disney+
Volgens Iger was de film oorspronkelijk bedoeld als een serie op Disney+. Maar Disney wilde een van zijn populairste personages liever niet op streaming verstoppen. De serie werd dus omgedoopt tot een film die nu in de bioscopen uit moet komen. Een begrijpelijke keuze, Disney heeft broodnodig een hit nodig na de vele teleurstellingen in 2023.

De laatste 2 animatiefilms van Disney stelden enorm teleur aan de bioscoopkassa's. Strange World en Wish kostten de studio miljoenen, maar de films wisten geen publiek te trekken. Disney hoopt dan ook met Moana 2 meer geld te kunnen verdienen. Moana bracht in 2016 680 miljoen dollar in het laatje.

Live-action
De studio heeft ook een korte trailer onthuld om Moana 2 aan te kondigen. Hoewel de trailer niets onthuld over het plot van de film, wordt de release in november wel bevestigd.



Naast Moana 2 werkt Disney ook aan een live action-versie van Moana. Dwayne Johnson zal in deze versie zijn rol van Maui opnieuw vertolken. Er wordt nog gezocht naar een actrice die de rol van Moana op zich gaat nemen.

NieuwsFilm

meest populair