Nieuwe 'Star Wars', 'Toy Story' en 'Frozen' komen in 2026 naar de bioscoop

Nieuwe 'Star Wars', 'Toy Story' en 'Frozen' komen in 2026 naar de bioscoop

Disney onthult wanneer we de volgende Star Wars-film in de bioscoop kunnen zien.

Disney had in 2023 een moeilijk jaar. De studio vierde haar 100-jarig bestaan maar veel redenen voor een feestje waren er niet. Disney verloor honderden miljoenen door tegenvallende films zoals Indiana Jones 5, Wish en The Marvels. Het huis van de muis hoopt dan ook in 2026 weer veel bioscoopbezoekers te trekken met nieuwe delen van populaire franchises.

We krijgen in 2026 de eerste Star Wars-film sinds The Rise of Skywalker in 2019. The Mandalorian & Grogu wordt het vervolg op de populaire Disney+ serie. Nu weten we dat de film van regisseur Jon Favreau op 22 mei 2026 in de bioscoop moet verschijnen.

3 Star Wars-films
Naast een Mandalorian-film zijn er nog 3 andere Star Wars-films in de maak. Disney heeft nog 2 andere datums aangekondigd waarop we meer Star Wars in de bioscoop kunnen zien: 18 december 2026 en 17 december 2027. Het is niet bekend welke films precies op deze datums uitkomen. Een van deze datums is waarschijnlijk voor de film over Rey Skywalker.

Bekijk de afbeelding
Pixar komt in 2026 alweer met het vijfde deel van Toy Story. Een precieze datum voor Toy Story 5 is niet bekend. Maar Disney-baas Bob Iger bevestigde dat de film in 2026 gaat verschijnen.

Frozen
Iger bevestigde ook dat Frozen 3 in 2026 zal verschijnen. Er wordt niet alleen aan een derde film gewerkt, Frozen 4 is ook al in de maak.

Bekijk de afbeelding
Het is duidelijk dat Disney volledig inzet op bekende namen, vervolgen en franchises. Ook in 2025 komt er een reeks aan vervolgen uit. Captain America: Brave New World, Zootopia 2, Avatar 3 en Fantastic Four verschijnen allemaal volgend jaar. Dit jaar verschijnen o.a. Deadpool 3, Moana 2 en Inside Out 2.

NieuwsFilm

meest populair