Deze gloednieuwe arthouse-topper met Zac Efron als worstelaar moet je in de bios zien

Deze gloednieuwe arthouse-topper met Zac Efron als worstelaar moet je in de bios zien

Het waargebeurde verhaal van de onafscheidelijke broers Von Erich, die begin jaren tachtig geschiedenis schreven in de intens competitieve wereld van het professionele worstelen.

Het barst deze week van de fantastische, gloednieuwe arthouse-films in de Nederlandse filmhuizen. Onder andere The Iron Claw van regisseur Sean Durkin zal donderdag in première gaan. De film ging in december in première in Verenigde Staten en wordt sindsdien heel erg goed aangeschreven.

Vooral het acteerwerk wordt de hemel ingeprezen. De cast bestaat onder andere uit Zac Efron, Jeremy Allen White (The Bear) en Harris Dickinson (Triangle of Sadness), die allen een enorme fysieke transformatie ondergingen voor hun rol. Andere bijrollen worden vervuld door Holt McCallany (Sully) en en Lily James (Baby Driver).

Plot
The Iron Claw is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Onder leiding van het bewind van vader Fritz bestormen de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David de wereldtop van het show-worstelen in de jaren tachtig.

Hoewel het hen in de ring voor de wind gaat, lijkt er een buiten de ring een ware 'Von Erich-vloek' te heersen, en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies. Een hartverscheurend familieverhaal over (giftige) mannelijkheid, de competitieve drang om de top te bereiken en het uiteenvallen van dromen.

Larger than life
In de trailer zien we dat dit een groots verteld verhaal gaat worden vol aangrijpende scènes en aandoenlijke bromance.


The Iron Claw is vanaf 15 februari te zien in de Nederlandse filmhuizen en bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair