The Iron Claw (2023)

Een twee uur durende blik op Americana waarin waarheid weer eens vreemder is dan fictie.
play

7,7 details

  • 132 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Sport
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
132 Min Verenigd Koninkrijk

Het waargebeurde verhaal van de onafscheidelijke broers Von Erich, die begin jaren tachtig geschiedenis schreven in de intens competitieve wereld van het professionele worstelen. Door middel van tragedie en triomf, in de schaduw van hun dominante vader en coach, streven de broers naar meer dan levensgrote onsterfelijkheid op het grootste podium in de sport.

Regie
Sean Durkin
Cast
Zac Efron, Lily James, Holt McCallany, Maura Tierney, Harris Dickinson, Michael Papajohn, Jeremy Allen White, Michael Harney, Brett Beoubay, Jullian Dulce Vida, Jim Gleason, Aaron Dean Eisenberg, Scott Innes, Brady Pierce, Chavo Guerrero Jr., Cazzey Louis Cereghino, Stanley Simons, Chad Governale, Mark Givens, Mike Dell, Kevin Anton, Sam Franich, Maxwell Friedman, Leo Franich, Grady Wilson, Ryan Nemeth, Valentine Newcomer, Garrett Hammond.
Release
21.12.2023
Release NL
15.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Sean Durkin | Scenario: Sean Durkin | Cast: Zac Efron (Kevin), Holt McCallany (Jack), Jeremy Allen White (Kerry), Maura Tierney (Doris), Lily James (Pam), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2023

Heel wat waargebeurde verhalen zijn enorm aangedikt. Zelfs films die niet gaan over iets bovennatuurlijks moeten met een steeds grotere korrel zout worden genomen omdat de makers er voor dramatisch effect een hele hoop bij hebben verzonnen. Maar soms gaat de realiteit zo ver dat deze juist ingetoomd moet worden. Zoals in The Iron Claw waarin het gezin Von Erich vier zoons telt, terwijl het er in werkelijkheid zes waren. Het lot van de onbesproken twee is dieptriest, maar simpelweg te veel voor een film die al overloopt van familieleed.

Kevin, de oudste van de vier zoons, heeft zijn leven gewijd aan een showworstelcarrière in navolging van zijn vader. Die is nu hun coach en tevens de eigenaar van de plaatselijke worstelarena. Maar vaderlief neemt geen blad voor de mond als het aankomt op uitspreken wie van zijn zoons zijn voorkeur heeft, en Kevin staat niet bovenaan. Hun vader blijft druk uitoefenen, en dat heeft zo zijn gevolgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Iron Claw Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.