Zac Efron steelt de show in 'The Iron Claw': dit zijn de beste en slechtste films van de acteur

Zac Efron steelt de show in 'The Iron Claw': dit zijn de beste en slechtste films van de acteur

Efron speelt de rol van zijn leven in de nieuwe film 'The Iron Claw'. We kijken terug op zijn carrière.

Zac Efron spendeerde een groot gedeelte van zijn carrière als 'de jongen van High School Musical', maar inmiddels weten we dat hij wel meer is. Dit werd vooral duidelijk toen hij de rol van Ted Bundy speelde in de Netflix-film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

Ter ere van Efrons nieuwste film The Iron Claw kijken we nu terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière.

Carrière
Het is je waarschijnlijk geen geheim met welke rol een jonge Zac Efron doorbrak bij een groot internationaal publiek. Dit was natuurlijk zijn rol als Troy Bolton in de High School Musical-films. In deze periode van zijn carrière speelde hij ook in films als 17 Again, Me and Orson Welles en een film die we straks gaan bespreken.

Helaas speelde hij in deze periode ook in zijn slechtst ontvangen film: New Year's Eve. De film had een topcast die o.a. bestond uit Halle Barry, Robert De Niro en Jessica Biel, maar dit was niet representatief voor de kwaliteit van de film. Het heeft namelijk een 7% op Rotten Tomatoes. De consensus luidt als volgt: "Oppervlakkig, sappig en saai, New Year's Eve verzamelt een met sterren bezaaide cast zonder duidelijk doel."

Hairspray
Efrons best ontvangen film is nog altijd de tweede filmbewerking van de musical Hairspray uit 2007. De synopsis luidt als volgt: "De tiener Tracy Turnblad leert Baltimore uit 1962 het een en ander over integratie nadat ze een plekje heeft bemachtigd in een lokale dansshow op tv."


Efron speelt de rol van Link Larkin, de jongen waar Tracy en haar beste vriendinnen een oogje op hebben. Met een Rotten Tomatoes-score van 92% is Hairspray nog altijd de best ontvangen film van Efrons carrière.

The Iron Claw
Efron speelt de hoofdrol in de nieuwe film The Iron Claw. Deze film vertelt het tragische verhaal van de onafscheidelijke Von Erich-broers, die begin jaren tachtig geschiedenis schreven in de intens competitieve wereld van het professionele worstelen.


Veel mensen vinden dat Efron de beste acteerprestatie van zijn carrière levert in The Iron Claw en er meer erkenning voor moet krijgen. Benieuwd? Je bekijkt The Iron Claw nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair