Nieuwe 'Evil Dead' wordt gruwelijke en heeft veel Franse invloeden

Verwacht een totaal andere Evil Dead dan Evil Dead Rise van vorig jaar.

Auteur:
Eerder deze week kwam al naar buiten dat de getalenteerde Franse regisseur/nieuwkomer Sebastien Vani?ek (Infested) een nieuwe Evil Dead-spinoff zal regisseren.

Het nieuwe deel wordt opnieuw geproduceerd door Sam Raimi en Robert Tapert van Ghost House Pictures en zal opnieuw een op zichzelf staand hoofdstuk in de franchise vormen zoals Evil Dead Rise van vorig jaar.

Nieuwe insteek
Tijdens een gesprek met de Franse website Konbini heeft Vani?ek nu laten weten wat zijn plannen zijn voor de nieuwe film en dat hij vooral blij is dat hij volledige creatieve vrijheid krijgt.Vani?ek zei het volgende over de alweer zesde film in de franchise:

"Als alles goed gaat krijgt deze film een Franse twist en een Frans hoofdpersonage. Daarnaast wil ik de postproductie in Frankrijk doen met mijn team.Franse invloeden
De film wordt gewoon Engels, maar dan wel met een of twee Franse personages die ook Engels spreken.

Ik heb de studio laten weten dat ik een gruwelijke film wil maken die pijn doet en dat je je na het kijken ervan uitgeput voelt. Ik ga alle horror in mijn wezen in deze film stoppen. Hopelijk kan ik erna een film maken die geen horror is. Hoe dan ook, deze film zal voelen als Frankrijk. Ik zal mijn land nooit achterlaten en wil het laten terugkomen in mijn films."Droomproducent
Vani?ek liet daarnaast weten dat Sam Raimi een droom is om mee samen te werken:

"Het gekke is dat Raimi garandeert dat we 100% creatieve vrijheid hebben. En dat is alles wat me interesseert; dat we geen bemoeizuchtige grote studio achter ons hebben.

Sam Raimi is de enige producent in Amerika die controle over zijn franchise heeft. En het geeft me rust dat hij zoveel waarde hecht aan mijn visie."

De regisseur liet tot slot weten dat de opnames van de nieuwe Evil Dead eind 2024 al kunnen beginnen zodat het resultaat rond Halloween 2025 in de bioscopen draait.

NieuwsFilm

meest populair