Mads Mikkelsen wilde niet op "een oude vrouw" lijken in 'Indiana Jones 5'

De acteur stond er zelf op dat zijn personage jonger werd gemaakt in de blockbuster.

Auteur:
In Indiana Jones and the Dial of Destiny werd hoofdrolspeler Harrison Ford verjongd. De grote schurk van de film, Mads Mikkelsen, werd ook jonger gemaakt. Hier laat de Deense acteur zich nu over uit.

Mikkelsen, o.a. bekend van Jagten en Casino Royale, laat zich uit over deze techniek. De acteur zegt dat, wanneer er op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt, dit dan wel goed kan uitpakken.

Reactie
Zo begint Mikkelsen: "Ze hebben mij ook verjongd in de blockbuster. In het begin werd me verteld dat het goed genoeg zou zijn om mijn haar gewoon zwart te verven, maar ik wilde zelf een stapje verder gaan".

"Ik zei toen: 'Mijn haar is al zwart, maar ik lijk op een oude vrouw. Laten we mij dus ook maar ietwat 'aanpassen'." Ik bedoel, de film maakt een sprong van 25 jaar, dus dan is het wel begrijpelijk dat je er iets anders uitziet".

Hoofrolspeler
Ford zei al eerder hoe zijn jongere zelf tot stand kwam: "Ze maken mij jonger, maar wat je ziet is mijn eigen gezicht van die leeftijd. Dit kan allemaal tot stand worden gebracht via een kunstmatig intelligentieprogramma. Dit kan elk stukje film doorlopen dat Lucasfilm bezit"."Ik heb natuurlijk al de nodige films voor ze gemaakt, waardoor ze over flink wat beeldmateriaal beschikken. Ze kunnen het dus behoorlijk realistisch laten uitzien. Ik krijg kleine stipjes op mijn gezicht gezet, ik zeg mijn tekst en zij zetten het in elkaar. Het is fantastisch".

NieuwsFilm

meest populair