Wat Kate Winslet verafschuwde aan 'Titanic': hoe het haar acteercarrière heeft getransformeerd

Wat Kate Winslet verafschuwde aan 'Titanic': hoe het haar acteercarrière heeft getransformeerd

De actrice werd in een keer wereldberoemd en stond 24/7 in de spotlights.

Kate Winslet heeft al tientallen films gemaakt, maar haar grootste succes is en zal toch wel altijd blijven Titanic. Dit betekent echter niet dat dit alleen maar leuke dingen met zich meebracht. Tijdens een interview laat de actrice zich erover uit.

In 1997 wist de 22-jarige Winslet een van de hoofdrollen te bemachtigen in de blockbuster van James Cameron. Titanic was een gigantisch succes. Zo ontving de film maar liefst 11 Oscars en was het de eerste film aller tijden die over de magische grens van 1 miljard dollar ging.

Ander leven
Winslet werd meteen een superster, maar hier had ze in het begin wel moeite mee. Zo zegt de actrice: "Na het 'Titanic'-succes veranderde alles. Ik werd ineens altijd in de gaten gehouden door de media en paparazzi. Mijn leven was niet meer echt zo leuk..."

"Ik kreeg wel vaker te horen van journalisten dat ik na 'Titanic' alles had kunnen maken wat ik wilde, maar het vreemd vonden dat ik toch voor kleinere projecten ging. Zij konden dit niet begrijpen, maar zo beroemd zijn is vreselijk".

Carrière
Winslet vervolgt: "Begrijp me niet verkeerd, ik was dankbaar voor de kans. Ik was begin 20 en kon mijn eigen appartementje betalen, maar ik wilde niet gevolgd worden als ik alleen al de eendjes ging voeren".


"Na 'Titanic' kreeg ik ook uit verschillende hoeken te horen dat ik te dik was. Waarom waren sommige mensen zo gemeen? Het was echt niet leuk en ik was niet eens dik... Omgaan met beroemdheid is lang niet altijd even makkelijk".

NieuwsFilm

meest populair